Kast en mynt i Trevifontenen, så skal du få se Roma en gang til før du dør. <i>Foto: Stian Gihle</i> Foto: Stian Gihle
Kast en mynt i Trevifontenen, så skal du få se Roma en gang til før du dør. Foto: Stian Gihle Foto: Stian Gihle Vis mer

Roma på budsjett

Turistmagneten Roma regnes ikke for å være den billigste byen å feriere i, men det går an å dra hit uten å ruinere deg. Se våre tips.

Publisert
Sist oppdatert

Roma er en storfavoritt blant nordmenn som reiser på storbyferie. Den evige stad er spekket av historie, atmosfære, kunst og kultur. Vi drar hit for å kaste mynt i Trevifontenen, sitte i Spansketrappen og spise is, se Peterskirken og smake ekte italiensk pizza og pasta.

Det er ikke bare vi som synes Roma er en flott by. Det kryr av turister fra hele verden i byen. Romas høysesong varer fra tidlig vår til sen høst. Det er egentlig bare november og januar som er litt roligere.

Det store turisttrykket betyr at prisene i byen er ganske stive. Men det finnes måter å gjøre dagene i Roma litt billigere. Her er våre tips:

Billig flybillett

Bestill flybillettene i god tid i forveien for å sikre deg lavest mulig priser. Både SAS Braathens, Norwegian og Sterling har tur/returbilletter fra Oslo for cirka 1.200 kroner. SAS Braathens flyr til Fiumicino, de to andre til Campino. Merk at de billigste prisene vanligvis ikke gjelder helgebilletter, men billetter midt i uka.

På nett:
SAS Braathens
Norwegian
Sterling

Keiser Markus Aurelius finner du på Piazza del Campidoglio. <i>Foto: Stian Gihle</i> Foto: Stian Gihle
Keiser Markus Aurelius finner du på Piazza del Campidoglio. Foto: Stian Gihle Foto: Stian Gihle Vis mer


Billig overnatting

Her bør du enten være tidlig ute med bestillingen, eller ha is i magen og bestille overnattingen når du kommer til byen. Det er i hvert fall tipset fra en av våre lesere:

"Hvis du trenger overnatting, kan det lønne seg å gjøre en siste-liten-bestilling på Roma Termini. Det er et lite kontor ved togsporene som gjør bestillingen for deg. Jeg fikk f.eks. en overnatting på 3-stjerners til 72 euro (for 2 personer med frokost), listepris på Hotel Paladium lå på godt over 250 euro pr. natt.

Noen som var foran meg fikk også den beliggenheten de ville ha til knallpris. Neste gang jeg skal til Roma, vil jeg nok ikke bestille hotell på forhånd i det hele tatt, og bare ta det i siste liten."

Her er noen eksempler på billig og bra overnatting:

 • Hotel Panda ligger rett ved Spansketrappen og blir anbefalt som et billig og bra hotell av de fleste guidebøker. Dobbeltrom med bad koster 98 euro (cirka 780 kroner).
 • Momi B&B, ligger rett ved Termini i Via Principe Eugenio 40 og har tre hyggelige dobbeltrom med egne bad. Dobbeltrommene koster fra 60 til 135 euro (fra 480 og 1.075 kroner) avhengig av tidspunkt og hvilket rom du bestiller. Søk etter Momi gjennom google.
 • Domus Anna ligger fem minutter unna Vatikanet, og er et nyoppusset B&B med tre rom fra 80 til 120 euro (640 til 960 kroner).
 • For billig overnatting på et hostell kan du sjekke Casa Olmata. Hostellet ligger like ved Termini, og tilbyr overnatting på sovesal fra 25 euro (cirka 200 kroner). Da er en enkel frokost inkludert. Hostellet har en takterrasse med flott utsikt over byen.
 • Tips: Nettsiden RomeBy har kategorisert overnattingen etter standard og område og er veldig enkel å bruke. Husk å google hotellene for å finne best mulig pris! De forskjellige hotellnettstedene tilbyr ofte forskjellige priser på samme hotell.

  Billig transport

 • Lander du på Fiumicino er det billigst å ta lokaltoget FM1 inn til Roma Termini. Toget går hvert kvarter, koster cirka 5,5 euro (44 kroner). Lander du på Ciampino kan du ta buss og metro inn til byen. Bussen som tar deg til metrostasjonen Anagnina koster 1 euro (cirka 8 kroner). Metroen koster også 1 euro.

 • Ikke sats på enkeltbilletter hvis du skal være i Roma flere dager og bruke metro og buss en del. Kjøp heller et dagskort til 4 euro (32 kroner) eller et tredagerskort til 11 euro (88 kroner). Kortene får du kjøpt i kiosker og på enkelte kafeer, IKKE på buss og metro. Husk: de fleste av Romas attraksjoner ligger i gåavstand fra hverandre i sentrum av byen, så kanskje du ikke trenger å bruke annet enn beina.
 • I Roma får du pizza i alle varianter. <i>Foto: All Over press</i> Foto: All Over Press
  I Roma får du pizza i alle varianter. Foto: All Over press Foto: All Over Press Vis mer


  Billig mat

 • Husk at i Roma tar kafeene ekstra betalt dersom du setter deg ned. Det kan koste mer å sitte ute enn det gjør å sitte inne. Ta heller med deg kaffen og sandwichen ut, og slå deg ned på en benk.

 • Sats på lunsj som dagens store måltid. Mange restauranter har lunsjmeny der du får omtrent det samme som på kveldsmenyen, men til en rimeligere penge. Alternativt spiser du lunsj på en av vinbarene som serverer småretter og sandwicher. De ligger lavere i pris enn restaurantene.

 • Finn spisesteder litt unna turisttråkket, i nabolagene der romerne bor og lever. Vil du holde deg i sentrum, prøv Via di Tor Millina (som går ut fra Piazza Navona), og Via del Governo Vecchio. Disse gatene har mange hyggelige og billige restauranter. Prøv også Campo dei' Fiori og Trastevere.
 • Billig og bra:
  - Pizzeria da Baffetto, Via del Governo Vecchio 114, pizzeria.
  - Navona Notte, Via del Teatro Pace 44, pizzeria.
  - Dar Poeta, Vicolo del Bologna i Trastevere, pizzeria
  - Da Tonino, Via del Governo Vecchio 18, klassisk pastarestaurant.
  - Da Francesco, Piazza del Fico ved Piazza Navona, pastarestaurant.

 • Ikke glem den gode italienske isen. Her er to isbarer med spesielt god is: Giolitti, Via Ufficio del Vicario 40, som leverer is til paven, og Pellacchia, Via Cola di Rienzo 103, som drives av tredje generasjon iskremmaker.

 • Er du glad i god kaffe må du ta deg en espresso på Tazza d'oro, en kaffebar som har eksistert siden 1946, og som brenner sin egen kaffe. Her er det ingen sitteplasser, bare en bar du kan henge over mens du drikker espressoen. Tazza d'oro ligger like ved Pantheon, i Via degli Orfani 84.
 • Sightseeing

 • De fleste historiske severdigheter i Roma er gratis: Forum Romanum, Trevifontenen, Spansketrappen, Pantheon, Colosseum (fra utsiden), Piazza Navona, St. Peters Basilica osv. Det er også gratis å gå inn i byens mange kirker for å kikke.

 • Den åpne turistbussen 110open tar deg med rundt til 80 av Romas severdigheter. Hopp av og på som det passer deg. En dagsbillett koster 13 euro (104 kroner), en todagersbillett koster 20 euro (160 kroner), og en dagsbillett med inngang til to museer koster også 20 euro.

 • Vatikanmuseene byr på flere museumsopplevelser og kilometer med gallerier. Inngangsbilletten til alle museene og palassene koster 12 euro (cirka 96 kroner). Er du i Roma siste søndagen i måneden er inngangen gratis.
 • Shopping

  I Roma finner du alle de store designerne, vakre møbler og flotte antikvitetsbutikker. Men å handle slike saker hjelper deg ikke akkurat å holde budsjettet. Dra heller til loppemarkedet Porta Portese, som arrangeres hver søndag morgen fra halv syv i Trastevere. Skal du ha tak i godbitene bør du komme tidlig. Det sies at Italias største kunstekspert, Federico Zeri, fant noen skisser av den kjente kunstneren Raffaello pakket inn i noe gammelt lerret. Rene skattefunnet, med andre ord. Sjansen for at vi andre klarer å finne det samme er vel heller liten, men det er jo lov å håpe ...

  Roma på nett:
  Romaturismo.com

  Mer fra Roma:
  Røverstaten Roma
  Hvis Amor fikk velge
  Evig aktuell ferieby
  Roma: Mett med stil
  Den store romaguiden

  En oversikt over alle artikler om Roma finner du her.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer