Røffe Lisboa

Alfama er Lisboas eldste og fattigste kvarter, men likevel et av de mest sjarmerende. Se bildene.

Alfama sett fra oven. Ett av få distrikter som overlevde flodbølgen i 1755, og som nå ulmer av liv og kontraster. <i>Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen</i>
Alfama sett fra oven. Ett av få distrikter som overlevde flodbølgen i 1755, og som nå ulmer av liv og kontraster. Alle foto: Hans Kristian Krogh-HanssenVis mer

Se bilder fra Alfama her...

Alfama har sitt navn fra det gamle arabiske ordet al-hama, som betyr foss eller kilde. Noe det fortsatt er i dag, men som en kilde til en annerledes reiseopplevelse.

Den fattige bydelen er den tettest befolkede i hele Lisboa, hvor de fattige bor i statskontrollerte leiligheter. Leilighetene med utsikt over vannet, hadde nok vært attraktive for mange eiendomshaier, men blir nøye kontrollert av staten for å vedlikeholde den gamle arven og det postkort-imaget husene gir Lisboa.

Dette var også et av veldig få distrikter som overlevde den store tsunamien som skylte innover hovedstaden i 1755. På grunn av de bratte åsene, som nesten får klesvasken til å henge inn i de gamle vinduene, klarte ikke flodbølgen å vaske bydelen på havet.

Her finner du hundrevis av små blindveier, bakgater og vridde trappeoppganger. Barn leker og løper rundt i gatene, de voksne sitter på café og skravler. Mange av dem er bare et lite hull i veggen.

Så hopp på Lisboas mest kjente trikk, nummer 28 fra sentrum, og bli med oss på en rundtur i Alfama.

Se bilder fra Alfama her...