Røff og rosa

Rough Guides har alt fra guidebøker til frasebøker og musikkguider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Røff og rosa
[Ugjyldig objekt (NAV)]
image: Røff og rosa

I år har Rough Guides har vært på markedet i 20 år – akkurat 10 år kortere enn Lonely Planet-guidene.

Vi har sett på Rough Guide til India:

Budsjett-tips

Innledningsvis en del råd om hvordan du kan bo billigst mulig, og spise billigst mulig. Underveis er henvisninger til restauranter og overnattingssteder innen alle prisklasser. Du oppfordres også til å bruke noen ekstra kroner på å bo litt bedre, enn å betale minst mulig og bo sjabert – fordi det ikke er så mye dyrere å få litt mer komfort.

Praktiske råd

Overnatting og mat
Grundig og nyttig gjennomgang av de forskjellige alternativene du har til overnatting i India, med prisantydninger. Overnattingsforslag for de forskjellige områdene, i alle prisklasser. Prisene er kodet, og disse kodene står ikke oppført på hver side, så det krever sitt til at du husker hva disse kodene står for – eller hyppig tilbakeblikk på kodeforklaringen.

Innføring i indisk mat, med en nyttig matordliste. Også informasjon om drikke og alkohol. Spesielle anbefalte retter under mange av de oppførte spisestedene.

Kommunikasjoner
God informasjon om hvordan du kommer deg til og fra steder – med omfattende lister med muligheter, hyppighet og reisetider. Også informasjon om hvordan du beveger deg rundt på stedet.

Annet
Liste over festivaler og høytider. Informasjon om sport og aktiviteter – som du kan prøve enten som tilskuer eller aktiv utøver. Nyttig kapittel om kulturelle forskjeller og etikette – for eksempel råd om hvordan du skal forholde deg til kyssing og klemming, klær og spising. Tips om hva du bør kjøpe. For deg som gjerne vil gjøre frivillig arbeide, finner du kontaktinformasjon til aktuelle organisasjoner. Liste med all mulig kontaktinformasjon – alt fra politi og post, til optikere og tapt bagasje-kontor.

Historie og kultur

Noe historie underveis for hvert område omtalt. Boken guider deg til de viktigste severdighetene, som er uthevet innledningsvis for hvert kapittel – under høydepunkter. Grunnleggende informasjon om kultur.

Brukervennlighet

Boken har nummererte kapittel, som du finner igjen – sammen med skrevne tittelhoder – i rosa fargekoder i margen. Den samme rosafargen er brukt som tittelskrift og til å fremheve tekst, bokser og objekter i boken. Dette, sammen med varierende skrift og spaltebredde, gjør boken grei å navigere i.

Bilder og kart

De eneste bildene i boken, finner du i den glansede innledningen. Til sammen rundt 14 sider med bilder. For øvrig noen svart-hvitt bilder ellers i boken. Regionkart og bykart med henvisninger til steder omtalt i teksten.

Konklusjon

Det aller meste av boken er trykket på tynt papir som minner om litt hardt toalettpapir fra de gamle østblokklandene. Men de første 24 sidene av boken er trykket på glanset papir, og er i tillegg svært så fargerikt – med bilder og fargerik skrift – som høyner inntrykket betraktelig. Dette liker vi. Vi liker også oversikten med 40 ting du ikke må gå glipp av, i den glansede innledningen.

Jevnt over en god reiseguide med mye informasjon og kontaktadresser. Grei å navigere i.

Fakta

Utgitt: 2001
Språk: Engelsk
Vekt: 803 gram/ 1.580 sider
Pris: 219 kroner
Forlag: Rough Guides

Priser fra Tanum på Karl Johan. Prisene kan variere på utenlandske bøker.

  • Tilbake til forrige vurdering

  • Videre til neste vurdering

  • Tilbake til hovedartikkelen