Rockspots er lyden av London

iPhone-applikasjon som guider deg fra ene landemerket til det neste. Og neste der igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mobiltelefonen har ikke helt blitt ditt tempel, men det begynner å nærme seg. En rekke modeller er i dag utstyrt med innebygget GPS, noe som åpner opp for nye muligheter for blant annet turister.

Rockspots legger ikke skjul på hva den gjør: Her får du rockehistorikk pakket med historiske data, og i tillegg sanntidsinformasjon om hvor du befinner deg - og hvor neste rockehistoriske mål befinner seg.

Les også: Sterkt fall i hotellpriser

Gratis og betalversjon

Applikasjonen finnes i App Store, og kommer i to utgaver - en som koster penger, og en som, riktig, ikke koster penger.

Forskjellen mellom de to er ikke større enn forskjellen mellom en light-brus og en normalbrus. Betalversjonen har så mange som 500 landemerker innebygd, mens gratisversjonen bare har 40.

Her etterligner en gjeng det legendariske albumcoveret til Beatlesplaten Abbey Road. Foto: Cassini
Her etterligner en gjeng det legendariske albumcoveret til Beatlesplaten Abbey Road. Foto: Cassini Vis mer


Hippe Øst-London

Du kan søke på bestemte artister (Bowie, Beatles, Pink Floyd er her, det samme er Hendrix, Madonna, Police og Rolling Stones), og deretter velge hvilke begivenheter fra den enkelte artisten eller bandets karriere du ønsker å se (konserter, dødsfall, fødesteder, legendariske lydstudio og så videre).

Les også: Hadde bare alle flyselskap vært som dette

Søk på død og andre ting

Det er også mulig å søke uavhengig av artist, slik at du for eksempel kan se hvor Led Zeppelin-trommis John Bonham døde, eller hvor i London bildene til diverse platecover er tatt.

Kartapplikasjonen i programmet gir deg ikke retningsinstruksjoner, av den enkle grunn at datatrafikk i utlandet har en tendens til å koste veldig mye penger. Kartdataene er med andre ord inkludert i Rockspots, men du kan naturligvis velge å bruke standardkartet til iPhone for å få trinnvise instruksjoner om hvordan du finner fram til fots.

Hver nål på kartet ledsages av en kort beskrivelse av hva som skjedde og når, og ønsker du mer informasjon kan du sendes videre til Wikipedia-artikler eller YouTube-klipp.

Rockspots London Lite er gratis, Rockspots London koster 17 kroner.