Rockesommer i Europa

Fra Iron Maiden til a-ha og Billy Idol. Gjør deg klar til sommereuropas musikkfestivaler.


De største musikkfestivalene i Europa trekker over 100.000 mennesker hvert år. Andre retter seg mot en engere krets og er kanskje ikke stor i publikumsantall, men kan likevel tilby store navn på spillelisten.

Vi guider deg til noen av de største musikkfestivalene i sommereuropa. På denne siden finner du de britiske festivalene, og klikker du her kan du finne festivaler i Tyskland, Nederland, Italia og Spania. Og for de som etterlyser Glastonbury i listen: Det blir ingen festival der i 2006, men det er planlagt en festival 22. til 24. juni 2007.

Vi har tidligere publisert en guide over de skandinaviske musikkfestivalene. Klikk her for å komme til denne artikkelen.

KONSERTSOMMER?

Skal du på musikkfestival i sommer? (Avsluttet)
Ja(57%) 89
Nei(23%) 36
Kanskje(19%) 30
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


T in The Park

T in The Park er Skottlands største utendørsarrangement, og ble kåret til beste store festival og den festivalen med beste fasiliteter av organisasjonen UK Festival Awards 2005. Årets festival er den 13. i rekken, og kan by på drøye 120 artister på ni scener og 60.000 besøkende hver dag.

Artister på spillelista er blant annet Kula Shaker, Coheed and Cambria, Hope of the States, The Fratellis, Phoenix, m.fl.

Sted og tid: Balado ved Kinross, Skottland (50 minutter fra Edinburgh og 1 time og 20 minutter fra Glasgow), 8. til 9. juli.
Pris: Festivalen er utsolgt.
På nett: T in the Park

Billy Idol kommer til GuilFest.Foto: GuilFest
Billy Idol kommer til GuilFest.
Foto: GuilFest Vis mer


GuilFest

Hovedscenen her er sponset av BBC Radio 2, og hele festivalen sendes over BBCs radiobølger inn i de millioner britiske hjem. Her er det hundrevis av band, hundrevis av salgsbåser og til og med et eget barneområde med underholdning som passer de yngste festivaldeltakerne.

Hit kommer store stjerner som a-ha, Billy Idol, Embrace, The Stranglers, Stereo MC´s, Cosmic Rough Riders og enda flere ...

Sted og tid: Stoke Park, Guilford, England. 14., 15. og 16. juli.
På nett: Guilfest 2006

Carling weekend Reading/Leeds

Festivalene i Leeds og Reading er parallellfestivaler med de samme artistene, hvor Reading er storebror både i alder og antall tilskuere, og Leeds er lillebror. Det er plass til 55.000 i Reading og 50.000 i Leeds. Readingfestivalen er utsolgt, men det er muligheter for å høre de samme musikerne om du tar turen til Leeds; der er det ennå billetter tilgjengelig.

Blant årets attraksjoner finner vi: Pearl Jam, Slayer, Audioslave, Muse, Kaiser Chiefs, Placebo m.fl.

Sted og tid: Reading eller Bramham Park, Leeds. 25., 26. og 27. august.
Pris: Festivalpass for alle dagene er utsolgt i Reading, men fortsatt tilgjengelig i Leeds - koster 135 pund. Dagsbilletter tilgjengelig begge plasser, koster 60 pund.
På nett: Reading Festival og Leeds Festival

>> ROCK, POP OG MYE METALL PÅ KONTINENTET: Her er sommerfestivalene i Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og Nederland.

Finner du ikke din favorittfestival i oversikten? Skriv inn dine festivaltips i diskusjonsforumet under. Husk at du finner tyske, italienske, spanske, franske og nederlandske festivaler i andre del av guiden - som du kommer til ved å klikke her.

Stagediving.Foto: Norbert Machinek Foto: Norbert Machinek
Stagediving.
Foto: Norbert Machinek Foto: Norbert Machinek Vis mer


Relaterte artikler:

Sommerens musikkfestivaler i Skandinavia
Festival- og backstageguide
TEST DEG SELV: Er du i fetsivalform?