Norsk musikks nye wonderboy, Sondre Lerche, spiller på Øyafestivalen.<br />
Foto: sondrelerche.com Foto: Virgin
Norsk musikks nye wonderboy, Sondre Lerche, spiller på Øyafestivalen.
Foto: sondrelerche.com Foto: VirginVis mer

Rockefest i middelalderparken

Kalvøyafestivalen er historie - nå har Østlandets fremste rockefestival byttet scene.

Festivalfolket kan ta en siste sommerutblåsning i Oslo i helgen. Øyafestivalen lover intensiv rockeinnsprøytning fra klokken 15 fredag og ut helgen. Og med middelalderparken som bakteppe og sceneområde, borger det for en festival uten sidestykke.

Middelaldersk moro

Med flyttingen fra Kalvøya utenfor Sandvika, til Middelalderparken i Oslos Gamleby, blir rammen rundt festivalen en helt annen enn gamle festivaltravere er vant til. Kun ti minutters gange fra Oslo S må kalles sentralt for både byens og tilreisende uteløver. Her vil du finne to scener; hovedscenen Enga med fokus på pop og rock, og Sjøsiden med hiphop, rap og house. Du vil også finne et hiphop-telt med aktiviteter som breakdance, graffiti og MC-battlers (ordkrig mellom rappere).

Høydepunkter fra programmet

Festivalen holder fokus på nyere norsk musikk, og ønsker å dra nye artister opp og frem. Av de mest lovende på årets festival er kometen Sondre Lerche og bandet Seven, som i enkelte tabloidaviser har fått status som det nye Briskeby. Presseansvarlig Christian Østlie vil også fremheve Vibeke Saugestad som debuterer som soloartist, og Lanoplaces som du kanskje har hørt på radioen i det siste. For ikke å snakke om Warlocks som gjør sitt comeback på hiphopscenen etter flere års fravær.

Portene åpner klokken 14 fredag og klokken 12 lørdag, en time før det bryter løs. Publikumskapasiteten ligger på 6.000 gjester hver dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mat og drikke

Mange gleder seg til at Seven skal opptre i Middelalderparken.
Foto: oyafestivalen.com Foto: Øyafestivalen
Mange gleder seg til at Seven skal opptre i Middelalderparken.
Foto: oyafestivalen.com Foto: Øyafestivalen Vis mer

Festivalledelsen skryter også gjerne av festivalens fire serveringssteder:

- Maten kan best karakteriseres som eksklusiv fastfood, og blir laget av kjente Oslo-restauranter som Sult, Rust, Bollywood og Hotel Havana. Ingenting skal koste over 50 kroner, det gjelder også drikke, lover Østlie.

Det er ikke tillatt å ta med drikke inn på festivalområdet.

En, to eller tre dager


Du kan kjøpe festivalpass for en eller to dager. Velger du helgepasset som gir adgang begge festivaldagene, får du også sjansen til å delta på klubbkveld i dag, torsdag, på flere kjente musikksteder i byen. Men her er det førstemann til mølla som gjelder, advarer arrangøren.

Billetter får du hos Billettservice og flere av byens utesteder. Du betaler 482 kroner (460 pluss avgift) for helgepass og 272 (250 pluss avgift) for fredags- eller lørdagspass.

- Det er fortsatt godt med billetter igjen, men vi regner med at størstedelen av salget vil skje nå rett før starten av festivalen, sier Østlie til DinSide.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Du kan også bestille restplassmeldinger på SMS. Mer om det her. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.