Støyrockgruppa Soundscape Silence spiller på den idealistiske festivalen Sunndal Rockefestival.<br />
<I>Foto: www.sunndal-rock.com</I>
Støyrockgruppa Soundscape Silence spiller på den idealistiske festivalen Sunndal Rockefestival.
Foto: www.sunndal-rock.comVis mer

Rocka festival-Norge

Store og små navn har havnet på de mange musikkfestivalenes programmer.

Quartfestivalen

Albanis Morisette, Gluecifer, Motorhead, Kings of Convenience, PJ Harvey, Manic Street Preachers og kommunist-vestkantguttene Gatas Parlament. I tillegg vises også Jo Strømgrens fabelforestilling Gorri-Gorri.

Øyafestivalen

Øyafestivalen flytter fra Kalvøya og inn til byen. Middelalderruinene i Gamlebyen danner nå rammen rundt sommerens store Oslo-festival. Programmet er ennå ikke helt på plass, men til nå er blant andre The Hives, Sondre Lerche, Cato Salsa Experience, Røyksopp, Xploding Plastix, og llumination spikret. Festivaltid: 10-11. august.

Drøbakfestivalen

Drøbakfestivalen omtaler seg som Norges vakreste festival. Det er vanskelig å avgjøre om det stemmer, men det er hevet over enhver tvil at småbyen Drøbak og Oslofjorden tar seg godt ut sommerstid. Programmet er ennå ikke satt opp, men festivalen reklamerer med gammelrockerne Deep Purple. Det er lagt opp til at festivalen løper 10.-11. august, i en lei krasj med Øyafestivalen.

Norwegian Wood

I fjor besøkte rundt 14.-15.000 mennesker Norwegian Wood-festivalen tross hissige skybrudd. I år lokker festivalen med Sting, som garantert vil trekke mange mennesker. I tillegg kommer blant andre Madrugada, Ulf Lundell og Teenage Fanclub til Frognerbadet på festivaldagene 9.-10. juni.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Sunndal Rockfestival


Obskur festival på nordvestlandet – slik kan man best beskrive Sunndal Rockfestival, som tar mål av seg til å ta inn kommende stjerner i skranglerock-genren før noen andre huker tak i dem. Derfor smeller de i år til med Hellride, Das Neue Konzept og Soundscape Silence. Det er ennå ikke klarlagt nøyaktig hvor Sunndal Rockfestival finner sted, men datoen er likevel satt til 27.-28. juli.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kloppstockfestivalen

Kloppstock-festivalen har i år Backstreet Girls, Divin' Ducks, ZUMA , Klovner i kamp og Asgeir som trekkplaster. For dem som ikke aner hvor Kloppstockfestivalen finner sted, opplyser vi om at det er på Harestua i Lunner kommune, ca fire mil nord for Oslo den 9. juni.

Musikkens Dag

Det kjærkomne årlige musikkinnslaget smeller i år til for tiende gang. Over hele Oslo by blir det rigget scener for gratis utendørskonserter. Som tidligere år blir rock/pop-scenen lagt til Rådhusplassen, DJ-ene til Kontraskjæret, jazzen til Akerselva og verdensmusikken til Arbeidersamfundets plass. Programmet er ikke klart før i midten av mai, men datoen er fastsatt til 2. juni. Klokken 12 starter musikken, og ved de ti utendørsscenene rundes det av ved midnatt.