Rock, pop og mye metall på kontinentet

Fra Tyskland til Nederland, Spania og Italia: På kontinentet er det mye rock og metall.

Konsert på Rock am Ring 2004.
Foto: Rock am Ring
Konsert på Rock am Ring 2004.
Foto: Rock am Ring Vis mer

Rockesommer i Europa

  1. Rock, pop og mye metall på kontinentet


Fartsfylt rock

Nürburgring i Tyskland er til vanlig tumleplass for fartselskende bilister og proffe sjåfører som virkelig kan dette med å tyne det meste ut av bilens hestekrefter. 3. til 5. juni skyves imidlertid hestekreftene ut i grøfta, til fordel for fartsfylt rock. Parallellarrangementene Rock am Ring (på Formel 1-banen) og Rock im Park (i Nürnberg by) er Tysklands største, og en av de viktigste festivalene i Tyskland og i Europa generelt. Det er ventet rundt 150.000 tilhørere.

På konsertlista står blant annet: Metallica, Depeche Mode, Tool, Placebo, Franz Ferdinand, Korn, Jamiroquai, Deftones m.fl. De fleste artistene opptrer på begge festivalene. Merk at festivalpasset ikke kan brukes på begge festivalene.

Sted og tid: Nürburgring, Tyskland. 2. til 4. juni.
Pris: Festivalpass for alle dagene koster 130/131 euro, dagsbilletter koster 70 euro.
På nett: Rock im Park og Rock am Ring

Wacken

Tungmetallfrelste synes festivaler som Glastonbury og Reading blir for soft, og som setter heller kursen mot W:O:A - eller Wacken Open Air festival. Hit komer rundt 20.000 likesinnede hvert år, for å lytte til et sekstitalls band.

På spillelisten i år er blant annet: Whitesnake, Soulfly, Aborted, Celtic Frost, Scorpions, Opeth m.fl.

Sted og tid: Wacken, 50 km nordvest for Hamburg, Tyskland. 3. til 5. august.
Pris: Festivalpass for alle tre dagene koster 79 euro.
På nett: W:O:A

Ringfest Köln

Gratis gigantfest med to millioner besøkende. Her blir det konserter på ti offentlige plasser og tre kilometer med gater, i Köln sentrum. Arrangeres for 14. år på rad. Rundt 200 band skal stå for rundt 250 opptredener i løpet av den tre dager lange musikkfesten.

Det er både tyske og andre internasjonale artister på programmet: Chumbawamba, Haddaway, Lanny, J-Luv, m.fl.

Sted og tid: Köln, Tyskland. 11. til 13. august.
Pris: Gratis.
På nett: Ringfest Köln

Hurricane

Her er det tre dager med rock fra to scener på en motorsykkelbane i tyske Scheeßel. Festivalen har blitt arrangert årlig siden 1997, og er sånn sett ganske fersk i faget.

Av årets artister kan vi nevne: Wolfmother, The Hives, The Cardigans, Muse, Apocalyptica, Collective Soul m.fl.

Sted og tid: Scheeßel, Tyskland. 23. til 25. juni.
Pris: Tredagers festivalpass koster 89 euro.
På nett: Hurricane

Lowlands Paradise

Stor festival med en miks av alt mulig; punk, britpop, hiphop, rock, dance, reggae mm. Hit kommer kjente navn og etablerte artister. Festivalen holdes i en liten by med 55.000 innbyggere, og her blir det et hundretalls opptredener på åtte scener i løpet av den tre dager lange festen.

Fra programmet: Broken Social Scene, DJ Marky, The Kooks, Ministry m.fl.

Sted og tid: Biddinghuizen, Nederland. 18. til 20. august.
Pris: Festivalpass for tre dager koster 107,50 euro om du kjøper det før 3. juni. Pluss på 10 euro om du kommer etter den datoen og vil handle.
På nett: Lowlands Paradise 2006

Fiberfib

På Fiberfib-festivalen i Benicàssim har du muligheten til å føle festivalvibbene og ta strandferien samtidig. Benicàssim ligger på Valencia-kysten ved Middelhavet, og i tillegg til festivaldagene, får du ni dagers camping med på kjøpet. I tillegg til musikk, er det også kortfilmfestival, teater, motevisninger og kurs i samarbeide med universitetet i byen. Så her er et muligheter for en lærerik festivalopplevelse.

På sommerens program står blant annet: Pixies, The Strokes, Morrissey, Franz Ferdinand, Depeche Mode, Placebo, Madness m.fl.

Sted og tid: Benicàssim, Spania. 20. til 23. juli.
Pris: 152 euro om du kjøper festivalpasset (fire dager) før 1. juni, 160 euro om du venter til etter 1. juli. Dagsbillett koster 70 euro.
På nett: Fiberfib

Gods of Metal

Stor og populær metall-festival i Bologna, med mange kjente navn på programmet. I år har festivalen 10-års jubileum, og på spillelisten står Def Leppard, Whitesnake, Korn, Deftones, Guns n'Roses, Venum, Dimmu Borgir m.fl.

Sted og tid: Bologna, Italia. 1. til 4. juni.
Pris: Firedagers festivalpass koster 135 euro. Dagsbilletter koster 10/40 eller 55 euro, avhengig av dag.
På nett: Gods of Metal 2006

>> KLIKK HER for å gå tilbake til hovedartikkelen.