Rock i Gamlebyen

Vi vil ha rock skrek ungdommen etter å ha sett Blackboard Jungle (Vend dem ikke ryggen) med Bill Haleys Rock around the clock på Saga kino på 50-tallet. I 2004 er vi uten tvil like hungrige, og når Black Debbath sparker i gang årets Øyafestival på torsdag er vi endelig i gang...

Solnedgang på Øyafestivalen i Middelalderparken. Foto: Thomas Olsen Vis mer


Over 30.000 til Middelalderparken

Sommerens Øyafestival har i år satt ny rekord, og festivalpass og dagsbilletter til alle dagene er utsolgt.

Festivalledelsen forventer over 30.000 publikummere i løpet av de tre dagene festivalen varer, pluss over 5.500 besøkende på Klubbdagene.

Vi er utrolig fornøyde med dette, ikke minst tatt i betraktning at vi utvidet arrangementet fra to dager i fjor til årets tre dager. Responsen på den ekstra festivaldagen fra vårt publikum har vært utrolig positiv, noe billettsalget er et uttrykk for, skriver ledelsen på Øyafestivalens nettside.

Kickoff på Enga torsdag klokken 15.00. Pressebilde: L-P Lorentz. Vis mer


Elektro, rock og soft fokus

Er du en av de heldige 30.000 kan du altså se frem til sus og dus i Middelalderparken i Gamlebyen, stedet som danner rammen rundt Øyafestivalen, hele tre dager til ende. Her nyter du kremen av norsk musikk samt store utenlandske navn på tre utescener langs vannspeilet, Enga, Sjøsiden og Vika. Om du vil rusle eller svømme mellom scenene er også opp til deg, selv om et bad i vannspeilet kan få interessante konsekvenser.

I år spiller til sammen 50 band på festivalen, i tillegg til rundt 50 øvrige band som opptrer på Klubbdagene. På festivalområdet i år er blant annet Euroboys tilbake med soft fokus og vestkystrock, til glede for trofaste fans. Det stilles også store forventninger til det franske tospannet Air og den gatesmarte engelske "geezer'n" i The Streets. Et hett tips er også den genierklærte plankebygutten Fred Ball med sitt Pleasure samt Ralph Myerz & The Jack Herren Band, Gluecifer, The Soundtrack of Our Lives, WE, Minor Majority, Silver m.fl.

Her får du en full oversikt over programmet.

Er du ellers hypp på å lure deg inn backstage under festivalen får du noen stalltips i denne artikkelen.

Utsolgt, men alt håp er likevel ikke ute...

Til deg som imidlertid er sulten på festival men billettløs og fortvilet? Det fins fortsatt muligheter. Et visst antall billetter vil nemlig bli lagt ut for salg i døra. Sjekk ut Øyafestivalens nettside for hvor mange det er snakk om. Møter du tidlig opp i festivalkøen kan du altså sikre deg god musikk og festival hele helgen. Det ligger i tillegg billetter ute for salg til ØyaNachspiel på Cosmopolite torsdag, med Ricochets og St Thomas, og fredag med Sivert Høyem og Lick.

Ekstern lenke:
Øyafestivalen