Leserne er glade i Malaysias strender. FOTO: Dag Scheve
Leserne er glade i Malaysias strender. FOTO: Dag ScheveVis mer

Robinsonriket - paradis eller turistmølle?

I ekspedisjon Robinson i skal deltakerne klare seg utenfor sivilisasjonen. Men er hele Malaysia urørt land?

For tredje år på rad starter nå innspillingen av Robinsonekspedisjonen. Deltakerne skal bo på en øde øy i Malaysia, spise kokosnøtter og jakte på dyr de aldri har sett før.

TV-seerne kan lett bli sittende igjen med et inntrykk av at Malaysia befinner seg langt fra sivilisasjonen. Men her er meningene delte blant de som har skrevet inn i Din Reiseguide. Har du selv noe usagt om Malaysia, kan du klikke deg inn på guiden for å skrive ditt eget innlegg.

Shop 'til you drop

- Kuala Lumpur? Stier av leire og okser foran gamle trevogner? Hundre år etter i utvikling av teknologi og infrastruktur? Et lite sted hvor lukten av dyr og søppel regjerer? Ikke på noen måte. Tvert om faktisk, skriver Stig i sin lovsang til den malaysiske hovedstaden..

Han beskriver møtet med flyplassen i Kuala Lumpur (KL) som et møte med høyteknologi. Og Stig anbefaler alle som liker å shoppe å besøke den malaysiske hovedstad.

- Jeg har aldri sett maken, og ja jeg har vært på Ceacar's Palace i Vegas. Suria KLCC er helt utrolig, og med fine priser. Og Imbi Plaza er himmelen. 50 små sjapper. 48 av dem med PCer. Prisene ligger 30-40% under Norge. Alt originalt, skriver Stig.

Hans råd er å sette av minst 3 dager totalt i Kuala Lumpur, og ta med en ekstra koffert.

- Meget primitivt

Frisk frukt, og annen god mat, er ifølge leserne bare ett av Malaysias fortrinn. FOTO: Dag Scheve. Vis mer


Merete har sett en mer primitiv side av landet i Sør-Øst Asia. Hun og kjæresten har besøkt Perhentian Island, og vil ikke anbefale småbarnsforeldre å gjøre det samme.

- Disse to øyene er meget primitive, spesielt den minste av dem hvor alle backpackerne drar. Jeg vil ikke anbefale det for familier overhodet hvis de setter høye krav til komfort, skriver Merete.

Bortsett fra manglende komfort, har ikke Merete mye å utsette på stedet.

- Det du får er vakker natur. Hav, himmel, stillhet. Fine dykkermuligheter. Et lite paradis, skriver hun.

Nesten paradis

Thomas mener også å ha fått et glimt av paradis i Malaysia. Han har besøkt øya Langkawi.

- Langkawi er helt fantastisk. Med sine 104 småøyer var dette veldig nært paradis. Vi så blant annet et fantastisk fossefall hvor en kunne bade i forfriskende små kulper på toppen, før vannet forsvant i fritt fall 50 meter nedover, skriver Thomas.

Han er positivt overrasket over flyprisene innenriks i Malaysia. Å fly fra Kuala Lumpur til Langkawi kostet bare 300 kroner per person.

Perfekt for nygifte

Er du nygift, bør du ifølge Thorkild dra til Tioman. Hør bare:

- Ubeskrivelig, behagelig, varmt, god service, uhyre klart vann med millioner av fisk. Perfekt sted for bryllupsreise i kombinasjon med Singapore og Kuala Lumpur, skriver Thorkild.

Laila er også raus med lovordene når hun mimrer fra ferien på Tioman:

- Du spiller litt beachvolley med de innfødte, leker med apene og fascineres av to meter lange iguaner. Så spiser du nygrillet fisk du ikke aner hva heter, men som smaker himmelsk.

Si din mening

Har du vært i Malaysia, og vil dele dine reiseopplevelser med andre. Klikk deg inn på Din Reiseguide, og skriv ditt eget innlegg. Her kan du også dele reiseopplevelser fra andre steder i verden med DinSides lesere.

Andre diskusjoner

Tidligere har vi trukket frem erfaringer fra disse reisemålene:

 • Frankrike
 • Phuket

 • Storbritannia
 • Amsterdam

 • Portugal

 • Egypt
 • Barcelona

 • Gran Canaria

 • London
 • Karibia

 • Kreta

 • Tyrkia
 • Iran

 • Brasil
 • Billig ferie i siste liten?

  Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

  Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.