Risikerer å havne på et annet feriested

Reisende til Egypt eller Tunisia kan risikere å havne på Kanariøyene i stedet.

Reiseselskap i Skandinavia, Storbritannia, Tyskland og Frankrike ønsker nå å flytte turister fra Egypt og Tunisia til Kanariøyene. Foto: Silje Ulveseth
Reiseselskap i Skandinavia, Storbritannia, Tyskland og Frankrike ønsker nå å flytte turister fra Egypt og Tunisia til Kanariøyene. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reiseselskap i Skandinavia, Storbritannia, Tyskland og Frankrike ser nå på mulighetene for å flytte turister fra Egypt og Tunisia til Kanariøyene på grunn av urolighetene i kjølvannet av Muhammed-filmen, melder Canariajournalen.

Hotell: Kanariøyenes fineste

Voldelige demonstrasjoner

Det har i over 20 land vært voldelige demonstrasjoner etter at den amerikanske filmen «Innocence of muslims» ble et tema. Derfor jobber nå flere reiseselskaper med muligheten for å få økt hotellkapasiteten og satt opp flere fly til Kanariøyene de kommende månedene.
I fjor ble turister som skulle til Egypt omdirigert til Kanariøyene, som følge av folkeopprøret mot daværende president Hosni Mubarak.

Sånn endte det i fjor: Kansellerte alle turer til Egypt

Allerede begrenset kapasitet

– For Vings tilfelle er det kun Egypt som vil være relevant. Her har vi veldig begrenset med kapasitet allerede på grunn av lav etterspørsel etter fjorårets hendelser i Egypt, forteller manager for PR- og sosiale medier i Ving, Sophie Frisholm, til DinSide.

Din ferie:

Ville du styrt unna Egypt og Tunisia nå? (Avsluttet)
Ja, ville nok valgt et annet sted.(80%) 1473
Nei, det går nok greit å reise dit.(16%) 300
Vil uansett ikke reise på denne tiden av året.(4%) 65
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


– Vi følger utviklingen nøye på plass via våre kollegaer og føler UDs reiseråd. Foreløpig har vi ikke tenkt å ta noen grep rundt dette, men fortsette sesongen som planlagt, sier hun.

Les også: Turistenes mest bisarre ferieklager

Også hos Star Tour er det bare flytting av turister fra Egypt som eventuelt er relevant.

– Det er rolig på våre feriesteder i Egypt, så våre reiser dit går som normalt. Vi har alltid tett kontakt med våre ansatte på reisemålet som gir kontakt dersom situasjonen endrer seg, sier informasjonsrådgiver i Star Tour, Kirsti Irgens Ertsås, til DinSide. Star Tour følger alltid UDs reiseråd, utdyper hun.

Følg med selv

Du kan selv holde deg oppdatert på UDs råd på departementets Landsider.

I skrivende stund oppfordrer UD nordmenn til å utvise aktsomhet ved reiser til eller opphold i Tunisia, og anmoder norske borgere som skal dit eller er der, om å holde seg oppdatert. Reisende oppfordres også om å registrere seg via ambassadens nettsider eller direkte via reiseregistrering.no. Dette er en frivillig ordning, som skal gjøre det lettere å få oversikt over og kontakt med norske borgere i områder der det oppstår uro for eksempel.

Samme råd går til reisende til Egypt. Dessuten frarådes reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig til nordlige del av Sinai-halvøya (unntatt veien mellom Suez og Port Said langs Suez-kanalens østlige bredd.) UD advarer også om kidnappingsfare i det sørlige Sinai og utenfor de etablerte turistområdene langs Aqaba-bukten (Sharm al.Shaikh, Dahab og Nuwaiba).

Sjekk disse nettsidene før du reiser

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!