Rio de Janerio - slapp samba

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Fra flyplassen i Rio. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
Fra flyplassen i Rio. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer


 • Offisielt navn:Rio de Janeiro-Galeão
 • Alternativ engelsk side:Carlos Jobim International Airport
 • Rios flyplass ligger nært byen, 20 km unna. En avstand som tar 30 minutter i bil på tider med lite trafikk. Skiltinga frem til inngangspartiet er fin, men ikke akkurat ved inngangspartiet. Bekymre seg trenger man ikke å gjøre da størrelsen ikke er i nærheten av hva man skulle forvente i en by med mange millioner innbyggere.

  Taxfree-delen har et sambaoppsett i inngangspartiet, som blir Rios svar på Gardermoens troll. Størrelsen og utvalget er ikke like rytmisk, men det finnes alternative artikler til salgs som hjertetrykkmåler, elektrisk tannbørste og glukosetester. Også uvanlig på flyplass er smaksprøver på alkohol: "Cachac[spes c]a", "Guylion" og svart vodka. Enkelte typer kaffe er også åpnet til aromalukting.

  Posthus, telefon, butikker og et begrenset utvalg matretter er tilgjengelig, men for å komme seg på Internett må du vente til du lander i neste lufthavn.

  Roxana Vicencio fra Santiago er på vei hjem fra fem dagers brasseferie. Hun ser på flyplassen som enkel og stille, og er ikke overlykkelig for at hun ikke får lov til å røyke.

  - Rios flyplass er IKKE stedet som "kaller på deg", sier Vicencio.