Ring hotellet om du blir sen

I verste fall kan du risikere at rommet ditt blir leid ut til andre.

Hotellet setter pris på om du sier ifra til dem når du er forsinket.  Foto: colourbox.com
Hotellet setter pris på om du sier ifra til dem når du er forsinket. Foto: colourbox.comVis mer

Det er ikke alltid like lett å holde en avtale, selv om du pleier å være presis. Spesielt dersom du er avhengig av offentlig transport for å komme deg dit du skal.

Men i likhet med moren din, setter også hotellet pris på å vite om du kommer senere enn avtalt.

Charterreiser med barneforbud? Ja, det finnes faktisk

Rommet ditt kan bli leid ut til andre

– Det er kjempegreit om du ringer for å si at du blir forsinket, sier Ingrid Pedersen, service manager i Radisson SAS Hotel Norge.

Hotellkjeden har som avbestillingspraksis at kunden kan kansellere bestillingen samme dag som de skal overnatte, før klokken 18.00 uten å bli belastet for hotellrommet. Ringer du etter dette tidspunktet og har bestilt rom med kredittkort, vil kortet ditt bli belastet.

På Radisson SAS Hotel Norge kan du bestille hotellrom uten kredittkort, men da har du ikke garantert bestilling hvis ikke du sier i fra at du er forsinket innen klokken 18.

I verste fall kan du ende opp «husløs» for natten.

– Ellers kan det bli vanskelig om det plutselig er fullt hus hos oss. Da har vi rett til å la andre overta rommet, påpeker Pedersen.

Her er Nordens største hotell 992 hotellrom!

Hotellet vurderer forsinkelsen

Denne regelen gjelder også hos Thon Hotels.

– Det hender ofte at folk ikke sier i fra før etter klokken 18, men det er ikke et stort problem, sier Morten Thorvaldsen, administrerende direktør, til DinSide.

Han synes folk er flinke til å si ifra. Men dersom det gjelder helt spesielle tilfeller, så kan det være at det ordner seg.

– Hvis det viser seg at du står bomfast i trafikken og ikke kommer deg av flekken, så ser vi på hendelsen og tar det opp til vurdering, forkarer Thorvaldsen.