Ring hjem til lavpris

Du kan spare store beløp på telefonbruk i ferien ved å benytte nye løsninger på mobilen din.

Ny teknologi åpner for billigere ringepris fra utlandet.
Ny teknologi åpner for billigere ringepris fra utlandet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

7,5 kroner i minuttet å ringe hjem fra Tyrkia? Nesten 30 kroner per minutt for å si fra at du har det bra på ferie i Mexico? Prisene i listene hos for eksempel storoperatøren Telenor, kan virke avskrekkende for pratesyke turister. Men nå kommer løsningene som gir telefonoholikeren mer igjen på feriebudsjettet.

Nye løsninger

Siste aktør ut er Vyke Mobile som tilbyr billigere tellerskritt på mobiltjenester fra utlandet. Du må installere en liten java-applikasjon på mobilen din for å benytte tjenesten. Men det er ikke bare enkelt, kan vår datajournalist Tor Fosheim fortelle fra Spania, der han har prøvd løsningen.

- Problemet med slike løsninger er at de baserer seg på GPRS-nettet, som ofte ikke fungerer like greit i utlandet. Hver gang du endrer mobiloperatør må du for eksempel laste ned nye innstilnger, og mange har problemer med dette når de er utenfor Norge. Med den vanlige mobiloperatøren får du imidlertid ingen problemer.

- Den beste løsningen i forhold til brukervennlighet er å benytte Internett-baserte løsninger med en bærbar PC, eller å stikke innom en Internett-kafe. Der kan du laste ned og bruke for eksempel Skype, som "bare virker" over nettet - eller benytte de samme løsningene du kjenner fra Norge, som TeleVoIP og lignenede. Selv Vyke har et web-basert tilbud som dette, forteller Fosheim.

>> Mer om Vyke og andre løsninger for å kutte mobikostnadene, fra DinSide Økonomi

>> Mer detaljert beskrivelse av den nye tjeneste, fra DinSides søsterpublikasjon Digi

>> Skype - nettbasert telefonløsning, omtale fra DinSide Data


Priseksempler

Her er noen eksempler på hva det koster å ringe med Telenor Mobil fra utlandet, og hva Vyke tar per minutt fra samme land:

Priser - ringe til Norge fra ...
LandRinge hjem med Telenor MobilRinge hjem med Vyke på mobilen
Thailand8,4 til 9,570,92 til 2,01
Mexico22,63 til 29,841,11 til 2,2
Brasil12,97 til 22,60,87 til 1,96
Spania7,5 til 80,69 til 1,78
Danmark4,5 til 50,66 til 1,75
Priser i kroner, hentet fra Vyke og Telenors nettsider.


- Husk at du ofte også kan få billigere ringetider enn dette ved å bruke klassiske telefonkort fra billigleverandører, tipser Tor Fosheim.

Flere tips for billigere ferie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer