Restplasser – finnes de?

På charterselskapenes Internettsider finner du restplasser til hyggelige priser. Men eksisterer disse rimelige reisene?

To uker på Kreta for 1.695? Er det mulig å få kjøpt en så billig reise? Se resultatene her.
(Priseksempelet er hentet fra Vings restplassliste 1. juni) Foto: karoline brubæk
To uker på Kreta for 1.695? Er det mulig å få kjøpt en så billig reise? Se resultatene her.
(Priseksempelet er hentet fra Vings restplassliste 1. juni) Foto: karoline brubæk Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Alle de store charteroperatørene har restplasslister på sine Internettsider. Spørsmålet er bare om prisene og tilbudene er reelle, eller om det er umulig å få kjøpt de billige reisene. Vi har testet restplasslistene til Star Tour, Saga Solreiser, Ving, Gullivers Reiser, Apollo og Detur – og resultatene er mildt sagt sprikende.

Vi har tidligere testet de samme aktørenes Internettsider og charterkataloger. Disse testene finner du her:

 • Holder charterkatalogene mål?

 • Beste charter på nett
 • Store forskjeller

  I testen har vi tatt utgangspunkt i restplasser vi har funnet på charterselskapenes nettsider. Vi har kontaktet selskapenes bestillingstelefon for å forsøke å bestille de billige reisene. Testen har gått over tre dager, og vi har sjekket tilgjengeligheten på til sammen 36 restplasser.

  Som du vil se av resultatene, er det store forskjeller mellom selskapene. De beste kunne imøtekomme alle våre ønsker, mens det dårligste selskapet bare kunne tilby ett av våre seks ønskede reisemål til oppgitt restplasspris.

  Oppdatering

  Det er forskjell på hvor ofte charterselskapene oppdaterer restplasslistene sine. Saga Solreiser og Gullivers Reiser oppdaterer sine lister annenhver time, og er dermed de flinkeste i klassen. Star Tour oppdaterer sin restplassliste kun tre ganger i uken; mandag, onsdag og fredag.

  Oppdateringshyppigheten gjenspeiles i resultatene av vår restplasstest – som du kan se her.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Uspesifisert

  Prisene i charterselskapenes restplasslister gjelder uspesifisert bosted dersom ikke annet er spesifisert. Dette betyr at du ikke vet på hvilket hotell du havner, og at du kan risikere å måtte dele leilighet med ukjente. Men du kan også være heldig og komme på et flott hotell. Ved å betale ekstra kan du kjøpe deg garantert minstestandard, garantert egen dusj/wc på rommet eller spesifiserte bosteder.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.