Resten av listen:

Verdens ti beste dykkesteder.

6. GALAPAGOS

Stillehavet byr på mange vakre dykkeopplevelser.
Stillehavet byr på mange vakre dykkeopplevelser. Vis mer


Øygruppe utenfor Ecuador i Sør Amerika.
Stillehavet har mange spennende dykkemål, men Galapagos hever seg over de andre. På sjetteplass ligger den avsidesliggende øygruppen hvor du kan møte alt fra kjempeskilpadder og sjøløver til marin iguanaer og pingviner. Eller kanskje du har lyst på en svømmetur blant haier?

7. PALAU

Mikronesia, nord for Papua New Guinea.
På den andre siden av Stillehavet ligger øygruppen Palau. Donalds Mikronesia finnes også i virkligheten og er faktisk et populært dykkermål. Havet er utrolig klart og har et rikt dyreliv. Her kan du flyte rundt blant djevelrokker (mantaer), som er ufarlige på tross av sin enorme størrelse med opptil åtte meter mellom vingespissene! En virkelig sydhavsdrøm!

8. SEYCHELLENE

1.800 kilometer utenfor østkysten av Afrika.
Midt i det Indiske hav ligger øygruppen som består av til sammen 115 øyer. De hvite strendene og det klare vannet gjør at Seychellene havner på åttendeplass på vår liste over verdens beste dykkesteder. Øyene er et godt alternativ til Maldivene (se under), men du skal helst ha en temmelig feit lommebok for å oppholde deg på Seychellene. Myndighetene vil nemmelig begrense turismen.

9. BORNEO

Malaysia
I området rundt Borneo finnes det flere fine dykkesteder. Nord i Borneo ligger Celebessjøen, en del av Sør Kinahavet som regnes som det mest artsrike hav på kloden. Rundt øya Sipadan er det registrert mer enn 2.200 ulike arter! Vannet her er klart men bunnen er litt mer kjedelig enn tidligere nevnte steder. Men hva gjør det når det over deg svømmer en kjempestim med barracuda!

Artikkelen fortsetter under annonsen

10. SULAWESI

Nordøst for Bali i Indonesia
Rundt Sulawesi finnes det hundrevis av småøyer med klart vann og en mengde spennende fisker og koraller. Her går fjellveggene rett ned i havet. Med så mange steder å velge blant vil du nok ikke gå lei med det første.

Hvor ble det av Maldivene?

Frogfish er en av de merkelige skapningene du kan treffe på under vann.
Foto: Hilde Palladino
Frogfish er en av de merkelige skapningene du kan treffe på under vann.
Foto: Hilde Palladino Vis mer

Maldivene, øygruppe sør for India, har lenge blitt sett på som et av verdens vakreste dykkermål. Hvorfor er det da ikke med på vår liste? Vi har snakket med Tore Ring i "NaturEventyr" som forteller at Maldivene var fint inntil noen år siden.

- Sommeren 1998 ble havet rundt Maldivene varmet opp av El Ninõ effekten. Temperaturen steg til 39 grader, noe som var svært ødeleggende for korallene. Ved temperaturer over 34 grader blekner korallene og dør. Det er i dag fremdeles mye fisk, men jeg vet det vil ta lang tid før korallene kommer tilbake. Det er en lang prosess, sier Tore Ring.

"NaturEventyr" har foreløpig innstilt alle sine turer til Maldivene.

Snorkletur til syden?

Liker du deg bedre i vannskorpa? Ta en titt på vår oppdaterte restplassoversikt og finn en rimelig tur til varmen. I Din Reiseguide kan du lese hva andre mener om ditt reisemål eller selv avgi din stemme. Og glem for all del ikke fotoapparatet hjemme! Etter turen sender du ditt beste feriebilde til vår 12189>konkurranse.