Restauranter: Fra Michelinstjerner til pubmat

Du finner det meste av restauranter på Jersey - fra enkle billige puber til eksklusive Michelinrestauranter. Her er et utvalg av anbefalte spisesteder.

Det er enkelt å spise godt på Jersey. Men med så mye å velge blant kan det være godt med en liten guide til de beste i forskjellige kategorier.

Det aller ypperste

Skal du virkelig spise fint oppsøker du øyas flotteste hotell som ligger i et nydelig herskapshus fra 13-hundre tallet. Her spiser du i deres Michelinbelønnede restaurant, Longueville Manor. Denne finner du litt øst for St. Helier. Prisnivået er (selvsagt) høyt - du må regne med å punge ut med mer enn 30 pund per person for måltid, vin og aperitif, men så er kvaliteten og omgivelsen også deretter.

Longueville Manor, Longueville Road, St. Saviour, tlf: 725501

En annen utmerket hotellrestaurant er Sea Crest Restaurant i St. Brelade, sørvest på øya. En elegant restaurant med et innovativt kjøkken som serverer mat etter italiensk og fransk manér. Restauranten spesialiserer seg på sjømat. Regn med at du må ut med mellom 25 og 30 pund per person.

Sea Crest Restaurant, Petit Port, St. Brelade, tlf: 746353

Moderne og litt fancy: På Suma's i Gorey, øyas østside, kan du nyte den fantastiske utsikten over Gorey Havn samtidig som du spiser mat med middelhavspreg. Snittprisen per person er over 30 pund.

Suma's, Gorey Hill, Gorey, St. Martin, tlf: 853291

Avslappet og særpreget

Befanis i St. Helier: Nydelig lokale der du smaksløkene kan fryde seg over middelhavsinspirert mat. Foto: Karoline Brubæk Vis mer

Du kan spise uformelt og likevel svært godt på Jersey. I St. Helier finner du for eksempel Befani's Mediterranean Restaurant & Tapas Bar. Relativt solide priser til å være på Jersey - regn med 25 til 30 pund per person. Lokalene er lyse og trivelige, betjeningen vennlig og maten er en utmerket blanding av spansk, italiensk og fransk. De har også gode fiskeretter på menyen.

Befani's, 39-41 La Colomberie, St. Helier, tlf: 615993

Nordøst på øya finner du sprudlende service og nydelig fransk mat på Frere de Mer Restaurant (tidligere Bistro Frere) i Rozel. Er du heldig med været kan du nyte en fantastisk utsikt mot Frankrike. Men uansett vær: Kelnerne er ytterst sprudlende og humoristiske til tross for sitt formelle antrekk med hvit skjorte og mørk vest. Relativt lave priser - mellom 16 og 21 pund per person i snitt.

Frere de Mer, Rozel Hill, St. Martin, tlf: 861000

I St. Brelades Bay finner du et afrikanskinspirert pusterom, Zanzibar Restaurant. Med bambustak, tigerstripet stoltrekk, sebrestripete tallerkener og surrende takvifter er du aldri i tvil om hvor inspirasjonen er hentet fra. Men maten er ikke spesielt afrikansk: Her finner du alt fra reker i mangosalsa til thaifiskekaker med guacamole og grillet flyndre. Regn med 25-30 pund per person.

Zanzibar Restaurant, St. Brelades Bay, St. Brelade, tlf: 741081

Pubinspirert

I god engelsk tradisjon serverer de fleste puber enkle og gode måltider til hyggelige priser. Og så har vi selvsagt de som ligner på puber, men som egentlig er restauranter av det lettbeinte og uformelle slaget.

Karibisk atmosfære og mat med utradisjonell vri. Her er det godt med gjester og høyt støynivå: Salty Dog! Foto: Karoline Brubæk Vis mer

Salty Dog i St. Aubin er av sistnevnte type. Her får du mat inspirert av karibiske og stillehavstradisjoner. Nytt, moderne, fargerikt og uformelt med høyt støynivå. Hva med thaiinspirert kylling- og rekecurry i kokosnøttsaus? Eller cajunkylling med tomat og basilikum? Pris per person på rundt 25-30 pund.

Salty Dog Bar & Bistro, The Bullwarks, St. Aubin, St. Brelade, tlf: 742760

I tradisjonelt dekorerte lokaler fra 1700-tallet møtes lokale og tilreisende for mat og drikke i god engelsk pubtradisjon. Her er det tre barer og plass for at barna kan leke både inne og ute. For under 8 pund kan du få både mat og drikke.

The Old Porelet Inn, Portelet Bay, St. Brelade, tlf: 741899

Er været fint og solnedgangen nært forestående er valget enkelt: La Pulente i St. Ouens Bay. Her kan du spise billig pubmat fra en variert meny til under 8 pund mens du beundrer solnedgangen over den lange sandstranden i St. Ouens Bay.

La Pulente, La Route de la Pulente, St. Brelade, tlf: 744487

Formiddag og ettermiddagsmat

Mange av Jerseys innbyggere og turister tar ettermiddagsteen svært alvorlig. Derav flust med "tea-rooms" som serverer gylden drikke med søte saker til. Det er også mange steder som kun serverer lunsj - god lunsj!

På Hamtonne Cafe ved Hamptonne Country Life Museum kan du spise tradisjonell "hjemmelaget" Jerseylunsj. Her får du spesialiteter som Beanacrock, Jersey Wonders og Cabbage Loaves i tillegg til et rikt utvalg av hjemmebakte godsaker. (Se mer om spesielle retter fra Jersey 12130>her.)

Hamptonne Cafe, Hamptonne Country Life Museum, St. Lawrence, tlf: 863955

I St. Ouens Bay kan du lunsje i en avslappet atmosfære hos Big Vern. Her får du også frokost om du ønsker det.

Big Vern's Diner, La Grande Route des Mielles, St. Ouen, tlf: 481705

I St. Helier kan du slå deg ned på Lido's Wine Bar for et livlig lunsjmåltid i hjertet av byen. Her får du mat i fransk og italiensk tradisjon om du blir lei de engelske søtsakene med te, krem og bakverk.

Lido's Wine Bar, 4-6 Market Street, St. Helier, tlf: 722358

Spise-ute-guide

Restaurant Frere: Fantastisk utsikt, sjarmerende betjening, nydelig fransk kjøkken. Foto: Karoline Brubæk Vis mer

Ønsker du en oversikt over alle restaurantene på øya? Du kan kjøpe en oversiktlig guidebok fra Jersey Tourism. "Jersey - The Eating Out Guide" koster ett pund og lister alle restaurantene, hvilke fasiliteter de har, hva slags mat de serverer, når de holder åpent, hvilken prisklasse de ligger i og selvsagt adresse og telefon. Riktignok er den ikke helt oppdatert - enkelte av restaurantene er nedlagt eller stengt. Men i det store og hele er guiden ganske korrekt.

Smart å tenke på...

Lurer du på hva prisene i pund tilsvarer i norske kroner kan du sjekke vår valutakalkulator.

Husk at det kan være vanskelig å få bord på de beste restaurantene i helger og i høysesong. Tar du en telefon for å bestille på forhånd er du sikret.