Rekordsalg av sydenreiser

Rekordkulda har tvunget fram feriedesperasjonen i blåfrosne nordmenn. Charterselskapene, på sin side, gliser bredt.

Samtlige av de store turoperatørene har satt nye rekorder hva angår salg i disse ukene. Star Tour melder om en økning fra 2000 på 35 prosent, hele 75.000 har sikret seg en sydenferie i løpet av januar. Både Saga Solreiser og Ving bekrefter liknende tall.

Stadig flere ønsker seg en plass under solen.
Stadig flere ønsker seg en plass under solen. Vis mer

- Det har vært helt utrolig. Vi har aldri opplevd en liknende pågang, forteller en fornøyd salgsjef i Saga, Marie-Anne Zachrisson.

Dårlig sommer og kald vinter

De fleste av oss husker enda hvor miserabel den siste sommeren fortonet seg. Når kulda for alvor setter inn, får feriesultne nordmenn vann på mølla. Star Tour melder at flere av sommerens reisemål begynner å bli utplukket. Totalt har selskapet nå solgt opp under halvparten av årets sommerreiser. Frister reisemål som Tunisia og Kypros, begynner tiden allerede å renne ut. Administrerende direktør i Star Tour, Frode Hansen, foreslår ferie i mai som en redning for reiselystne.

- Flere av sommerens reisemål begynner å bli utplukket. I mai er det imidlertid mer ledig. Da er sommeren på plass rundt Middelhavet, og prisene er gode.

Stemmer de beregninger charterindustrien selv har foretatt, vil 1,35 millioner nordmenn reise på pakketur i løpet av 2001. Favorittene for sommeren 2001 er Kypros, Kreta, Alicante, Mallorca og Tunisia - i den rekkefølgen. Saga melder i tillegg om stor pågang på reiser til Mallorca og Tyrkia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Få og dyre restplasser

Den harde kulden merkes også på restplassmarkedet – hvor du finner ledige sydenreiser i siste liten. Ikke bare er det merkbart færre reiser, prisene er også høyere. Helt siden jul har vi sett ukesturer til godt under 2.000 kroner, nå er billigste alternativ syv dager til Tunisia for kr 2.299. I vår restplassoversikt kan du til en hver tid følge med på hva som er ledig av sydenreiser.

Reise hvor?

Vi har spurt ekspertene hvor du finner sommerferien som passer best for deg. Les tipsene i denne artikkelen. Ta også en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.