Rekordmange sydensalg

Hellas, Spania og Tyrkia er fremdeles mest populære, men får selskap av Kroatia. Av: Johanne Norstrøm

<strong>PÅ TOPP TRE:</strong> Tyrkia er et svært populært reisemål, også i år. Her fra det lille stedet Camyuva. Foto: Ving
PÅ TOPP TRE: Tyrkia er et svært populært reisemål, også i år. Her fra det lille stedet Camyuva. Foto: Ving Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Apollo og Star Tour kan melde om nye rekorder i antall solgte feriereiser for sommeren, noe som betyr at du som fremdeles har tenkt til å ligge langflat på en charterstrand i sommer, må være kjapp på avtrekkeren.

Les også: Borat har gitt turistboom

– Vi har solgt drøyt 60 prosent av alle sommerreisene. Det er fremdeles ledig til de fleste stedene ved Middelhavet, men det begynner å bli litt utplukket på hotellsiden visse datoer, spesielt i juli, forteller Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Star Tour.

Star Tour har i år valgt å inkludere den spanske øya Menorca blant sine destinasjoner, til stor jubel for charterturistene.

– Tre av fire reiser er utsolgt.

Enkelte datoer og bosteder er utsolgt

Sophie Frisholm er PR-ansvarlig for Ving Norge AS, og sier at selv om det fremdeles er ledige reiser igjen, bør du som har visse betingelser til ferien ikke drøye for lenge.

– Enkelte datoer og bosteder er helt utsolgt, men til reisemål det går mange fly til, som for eksempel Kreta og Rhodos, er det naturligvis fortsatt mulig å bestille.

Ving har i år valgt å ta med den greske øya Skopelos, den lille øya Kantouni og Alonissos, som ligger på Kalymnos.

Men charter er ikke den eneste løsningen. Sjekk også direkte-flyrutene som går fra Norge til utenlandske destinasjoner - i sommer er det mange å velge mellom.

Utfordreren

Middelhavsland som Hellas, Spania og Tyrkia er som tidligere år de mest populære reisemålene om sommeren, melder alle de tre reiseselskapene, men også Kroatia viser seg å være populært blant nordmenn.

– Kroatia er spesielt populært i år, 30 prosent opp fra i fjor. Alt i alt selger vi flere sommerreiser enn i fjor - som var et rekordår, så prognosene ser ut til at vi vil sende rekordmange på sommerferie i år, forteller informasjonssjef i Apollo, Helen Begby.

Sophie Frisholm fra Ving forteller at lista over de mest populære reisemålene for charterturistene ikke forandrer seg mye fra år til år, men mener at været i Norge påvirker forespørselen på sommerreisene.

– Vi har solgt neste like bra i år som i fjor. Det er var litt tregere før påsken, men etter påsken har det tatt seg opp og veldig mange har valgt å bestille sommerferie. Dette er også væravhengig. I mars hadde vi fint vær, mens det etter påsken og i april har vært mye regn og kaldt. Det påvirker som regel salget også.

En ting er de mest populære: Men sjekk også feriene nesten ingen nordmenn vil kjøpe

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!