Rekordmange dro til New York i 2010

Det merker også SAS.

POPULÆR STORBY: Nesten 50 millioner turister besøkte New York i fjor. I vår åpner direkteruten til SAS fra Oslo til New York, som alt er veldig populære.  Foto: Colourbox
POPULÆR STORBY: Nesten 50 millioner turister besøkte New York i fjor. I vår åpner direkteruten til SAS fra Oslo til New York, som alt er veldig populære. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York, New York!

Det er mange som fikk en bit av the Big Apple i fjor. 48,7 millioner besøkte byen i 2010, noe som er ny rekord, ifølge aftonbladet.se.

Dermed er byen ikke så langt fra å klare målet som er 50 millioner besøkende i 2012.

>>>Er du fleksibel? Da kan du gjøre et flykupp

– Solgt bra med billetter

SAS merker godt at nordmenn er glad i New York.

– Vi har registrert at New York er en meget populær destinasjon. Det har vært stor respons på våre flyreiser som starter 28. mars, og vi har solgt veldig godt, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til DinSide.

Johansen tror at rutetidspunktet til New York fra Oslo er spesielt gunstig for mange.

– Flyet går klokken 11.10 og lander i New York klokken 13, altså på formiddagen, forteller han.

FORNØYD: Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS er kjempefornøyd med de nye direkterutene til New York. Foto: SAS
FORNØYD: Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS er kjempefornøyd med de nye direkterutene til New York. Foto: SAS Vis mer


Tidspunktet på denne reiseruten gjør også at du kan nå flere destinasjoner innenfor USA på samme dag, i tillegg til at returruten matcher flyturer til flere steder i Norge.

>>>Billigst å bo på hotell i januar og november

Trafikkvekst på 20 prosent

Ifølge informasjonssjefen har New York-reiser lenge vært attraktivt, men at det fikk en knekk i 2001 som følge av angrepet 9. september. Etter en stund økte trafikken igjen, men så kom finanskrisen som igjen påvirket det negativt.

– Trafikken har hentet seg inn på kort tid. Det har vært en god utvikling siden, og vi har fått en trafikkvekst på 20 prosent, utdyper Johansen.

Men hvorfor vil så mange dra til New York?

– Det er en svært attraktiv by, hvor du finner alt du trenger. Den ligger såpass langt unna at det er fortsatt mange som ikke har oppdaget den, men de som først har dratt der, drar der gjerne om og om igjen. Byen har noe ved seg som fascinerer nordmenn, forklarer Johansen.

Flere amerikanere til Norge

Men det er ikke bare nordmenn som er glad for den nye New York-ruten. 1/3 av de som har kjøpt billetter på den nye ruta er faktisk amerikanere.

KOMMER: Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, sier at Norwegian vil fly til New York i fremtiden, men tidspunktet er foreløpig ukjent. Foto: Norwegian
KOMMER: Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, sier at Norwegian vil fly til New York i fremtiden, men tidspunktet er foreløpig ukjent. Foto: Norwegian Vis mer


– Denne reiseruten bringer amerikanere hit, noe som er viktig for Norge og norsk reiseliv. Næringslivet vil kunne nyte godt av denne ruta, påpeker informasjonssjefen.

De billigste SAS-billettene ligger nå på rundt 3.900 kroner for tur/retur. Fra før av flyr også Continental direkte mellom New York og Oslo.

>>>Disse storbyene vil vi til i 2011

Norwegian planlegger

Foreløpig flyr ikke Norwegian til New York, men legger ikke skjul på at de har planer om å endre dette.

Når dette vil skje er fortsatt et mysterium.

– Vi har planer om å fly til New York, men vi vil ikke tidfeste når dette vil skje. Først må vi få på plass et fly som ikke bruker så mye drivstoff. Miljøvennlige fly er viktig for oss, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, til DinSide.

Husk dette før du reiser

Har du tenkt deg til The Big Apple? Da må du huske å å fylle ut ESTA-søknaden og få visum. Vil du ha tips til hvor du kan bo og hva du bør gjøre? Les artiklene under: