Reisetips til Kerala

Tekst og bilder: Stian Mong


Overnatting

Casa Linda Guest House i Cochin er nyåpnet og et rimelig overnattingssted, med hjelpsom betjening, turoperatør og Internett. Gjestehuset ligger i Tower Road, ikke langt fra fiskenettene.

Mat

I tillegg til tradisjonell indisk mat er mye god sjømat tilgjengelig i Kerala : Tunfisk, hai, Red Snapper, hummer, tiger- og kongereker.

Aktiviteter

I tillegg til det som allerede er nevnt, er det andre spennende muligheter i Kerala.
Strendene i Kerala står ikke tilbake for dem i Goa, men Kerala har så langt sluppet unna pakketurismen, og er således et roligere alternativ til Goa.

Katakalidansere i full dekor. Foto: Stian Mong
Katakalidansere i full dekor. Foto: Stian Mong Vis mer


Katakali-dans er en keralansk kunstform med skuespillere/dansere i fargerike kostymer og sterk sminke. Selve fremføringen gjøres ved hjelp av håndbevegelser og mimikk. Selv om man ikke skjønner så mye av handlingen (ofte gamle gudesagn) er det fascinerende å få de visuelle og musikalske inntrykkene. Cochin har flere Katakali-scener.

Guruer finnes det mange av i India, og noen av dem tiltrekker folk fra hele verden på jakt etter åndelige stimuli. Mange av dem holder til i Kerala, inkludert en av de mest kjente: Shri Amritanandamayi er også kjent som "Hugging Mama", fordi hun avslutter samlingene sine ved å gi alle tilhørerne en skikkelig bjørneklem.

Flomkatastrofen

Noen av områdene sør i Kerala ble rammet av flodbølgene 2. juledag 2004. Det anbefales å sjekke situasjonen før man reiser til disse områdene. Cochin, samt de to mest populære strandstedene, Varkala Beach og Kovalan Beach, slapp uskadd fra flodbølgene.