Reisetips for single

Er du singel, bør du reise alene rundt i verden! DinSide Reise viser deg hvordan singelturen blir alt annet en ensom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reiselivsbransjen satser frisk på de single og de "frie". Mange reiseselskaper har spesialtibud til folk som liker å reise alene og møte andre i liknende situasjon. Her er noen reisetips for deg som er singel, men som ikke vil føle deg ensom på reisen.

Køben uten kjæreste

Københavns turistinformasjon tilbyr egne turer og opplevelser for deg som er singel og vil reise til Danmarks hovedstad.

Å reise som singel kan ende opp i en veldig ensom affære, men ikke vær redd: Turene i København er tilrettelagt slik at single på reise kan møte hverandre og oppleve noe sammen. Golf, fiske, natteliv - her er det mange tilbud som passer seg godt for den som vil møte andre man ikke kjenner fra før.

 • Single opplevelser i København
 • Foto: Jim Reilly
  Foto: Jim Reilly Vis mer


  Singelferie

  Har du reist på ferie alene? (Avsluttet)
  Nei, men jeg har lyst til å gjøre det(50%) 717
  Ja(39%) 568
  Nei, jeg kunne ikke tenke meg det(11%) 163
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Deilige menn i kilt

  VisitScotland er spesielt ivrige på å lokke til seg single, kvinnelige turister. I disse dager pågår et noe spesielt PR-stunt, der de viser fram noen utvalgte skotske kjekkaser. Kvinner kan stemme på den skotten de synes er mest attrativ, og derretter bli med i trekningen av turer til Skottland, med påfølgende "date" med de utvalgte skottene. Les mer om denoriginale konkurransen her.

  Men moroa stopper ikke der. Visit Scotland har nemlig laget en oversikt over steder i Skottland hvor du finner single skotske menn etter din smak. Guiden viser deg for eksempel hvor du finner de mest eventyrlystne skottene, hvor de whiskyelskende mennene oppholder seg, og hvilke kafeer du bør gå på hvis du ønsker en storbymann.

  Og selv om kampanjen i første rekke er rettet mot heterofile kvinner, vil nok homofile kvinner og menn, samt heterofile menn finne noe en liker på disse stedene også.

 • Eventyrlysten? Shoppeglad? Her finner du din favorittskotte!

   Foto: Morten Holbein
  Foto: Morten Holbein Vis mer


  Grip dagen!

  Carpe Diem spesialiserer seg fullt og helt på singelreiser, og arrangerer flere titalls pakketurer for single hvert år. Her finner du alt fra seiltur i Karibia til solopplevelser i Spania og kulturvandring i Tibet.

  Carpe Diem ser ikke begrensinger i at du mangler reisefølge. På turene møter du menn og kvinner i samme situasjon som deg, for uformelle opplevelser.

 • Mer om Carpe Diems singelreiser her.

  Møt andre single i Kroatia. Foto: Josip Madracevic/Kroatias turistkontor
  Møt andre single i Kroatia. Foto: Josip Madracevic/Kroatias turistkontor Vis mer


  Singelseiling i Krotia

  Carpe Diem er ikke den eneste operatøren på det norske singelferiemarkedet. Inspiratour, tidligere Leirskole for Voksne, har arrangert opplevelsesturer for single i flere år.

  I år tilbyr de et grunnkurs i seiling i Kroatia for nordmenn uten partnere. Kurset varer i en uke og passer for folk som vil ha en "spennende, avslappende og sosial ferie", skriver Inspiratour på sine nettsider. Prisen for opplegget er 6.490 kroner, flybillett og mat kommer i tillegg.

 • Mer informasjon om singelseilaset

  Inter Travel sport & event er et annet norsk selskap som tilbyr reiser for single. Turene går blant annet til Malta.

 • Mer om Inter Travels singeltilbud her.

  Hva med en singelcharter til Gran Canaria? Foto: Roger Grimstad
  Hva med en singelcharter til Gran Canaria? Foto: Roger Grimstad Vis mer


  Charter for single

  Flere av charterseskapene har fått opp øynene for de single, og tilbyr spesialordninger for folk som reiser alene.

  Apollo har et tilbud rettet direkte mot reiseglade, single mennesker. Tilbudet går under det "kreative" navnet Single!, og gjør det mulig for folk som reiser alene å bestille et hotellrom uten enkeltromstillegget. Turene går til kjente chartermål i Syden, Egypt, Thailand, og andre varme steder. Hotellene skal i følge egenreklamen ligge nærme gode sosiale møteplasser. Tilbudet er kun tilgjengelig i begrensede perioder, og ikke i skoleferiene.

  Star Tour har en liknende ordning for folk som reiser alene. Tilbudet kalles Enkeltrom Spesial, der enkeltromstillegget er tatt bort.

  Saga Solreiser og Ving er også med på singelbølgen, med liknende tilbud som de andre charterselskapene. Tilbudet kalles Bo alene, og finnes kun i et svært begrenset antall. Lykke til med å finne noen ledige plasser i år!