Bergosa slo seg konkurs, etter at DinSide skrev en artikkel om selskapet. Foto: Illustrasjon av Øyvind Idsøe
Bergosa slo seg konkurs, etter at DinSide skrev en artikkel om selskapet. Foto: Illustrasjon av Øyvind IdsøeVis mer

Reiseselskapet Bergosa har slått seg konkurs

Skylder på finanskrisen, og lover å refundere penger.

I går, 25. mars, skrev DinSide om reiseselskapet Bergosa, et reiseselskap du ble advart mot av Forbruker Europa etter at en rekke kundeklager. Les mer om saken her.

Klagene har handlet om manglende tilbakebetaling av penger for reiser som kundene enten hadde kansellert innen fristen, eller reiser Bergosa selv kansellerte.

Svensk leie

Etter at artikkelen ble publisert, ble DinSide kontaktet av daglig leder i Bergosa Travel AB, altså et svensk selskap, som fortalte at han hadde leid nettside og tjenester av Bergosa Investment Travel Ltd. Disse er registrert i Storbritannia, og Forbruker Europa har fortalt at de selv etter gjentatte forsøk ikke får kontakt med dette selskapet.

Vår svenske kontakt som ikke ønsker å stå frem med navn, forteller at han startet svenske Bergosa i september 2008, men la ned forretningene for 1 1/2 uke siden, fordi det var så mye tull med Bergosa Investment Travel Ltd.

- Det var bare strul, jeg fikk aldri ordentlige svar på mine spørsmål, så til slutt bestemte jeg meg for å droppe det hele, sier den tidligere daglige lederen til DinSide.

Han sendte 22 kunder avgårde til hoteller på Malta og Tenerife, og opplevde ikke å få noen klager fra dem. Det var heller ikke noe trøbbel å forholde seg til hotellene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Men det var bare mas og tull med Bergosa Investment Travel Ltd. Jeg er forbannet på selskapet, sier svensken.

Han forteller at han bare fikk kontakt med selskapet via e-post, på samme e-postadresse som DinSide fant på nettsidene. Svarene kom på både norsk og engelsk.

- Er personene som står bak dette norske?

- Det er jeg ikke sikker på, men noen nordmenn er i hvert fall involverte, siden jeg fikk svar på norsk, sier mannen.

Har slått seg konkurs

Da DinSide jobbet med saken fram til tirsdag ettermiddag klokken 16, var nettsiden til selskapet oppe og gikk som vanlig, og folk kunne bestille reiser. Senere på kvelden kom det imidlertid opp en melding om at selskapet har slått seg konkurs.

Bakgrunnen for konkursen er finanskrisen, ifølge selskapet selv. Det står at Bergosa Investment Travel Ltd. har slitt siden juni 2008. Selskapet beklager overfor kunder som er rammet.

Lover å refundere penger

Selskapet lover på sin nettside å refundere penger til kunder som ikke har fått det de betalte for. I så fall må de sende et krav til selskapet innen 25. mai 2009. Kravet må sendes til refund@bergosa.net. Så lenge alle vilkårene er oppfylt av kunden, sier Bergosa at de vil refundere alle utgifter innen 1. oktober 2009.

De som har kjøpt et såkalt "feriemedlemskap" (en type timeshare-avtale), kan i følge selskapet fortsatt benytte deg av dette, da deres avtaler er med de forskjellige hotellene, og ikke Bergosa.

Sjekk ut Bergosas hjemmeside her: www.bergosa.net

Har du noe å fortelle om Bergosa? Ta gjerne kontakt med oss på reise@dinside.no.