Reisende risikerer kjempebot

Reisende inn til Spania risikerer bøter på over 60 000 kroner, men det gjelder ikke hele landet.

RESTRIKSJONER: Utlendinger som ankommer Spania fra 23. november må fremvise en negativ coronatest. Foto: Desiree Martin/AFP/NTB
RESTRIKSJONER: Utlendinger som ankommer Spania fra 23. november må fremvise en negativ coronatest. Foto: Desiree Martin/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny smittebølge feier over Europa og Spania er et av landene som har strammet inn reglene for folk som ønsker å besøke landet, men nye restriksjoner kan muligens skape forvirring.

Årsaken er at det er egne regler for Kanariøyene, som er fastsatt av regionregjeringen.

Reglene for både Spania og Kanariøyene gjelder for reisende fra høyrisikoland eller -områder med smittetall på over 150 per 100 000 innbyggere de siste to ukene. Overfor Flysmart24.no forteller Juan Francisco Cervero, direktør for Spanias ambassades turistavdeling i Norge, at det er reisende fra Oslo som rammes av restriksjonene.

– De som bor i Oslo må vise PCR-test, mens de som bor utenfor hovedstaden ikke er omfattet av det pålegget. Fritaket gjelder de som bor i Rogaland, Møre og Romsdal, Nordland, Viken, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder, Vestland, Trøndelag samt Troms og Finnmark, sier Cervero til nettstedet.

Slik er reglene

Fra 23. november må utlendinger på reise til Spania fremlegge en negativ coronatest, en PCR-test som tas i nese og svelg, som ikke er eldre enn 72 timer ved ankomst. Dersom du ikke kan fremvise en slik test, risikerer du en bot på 6000 euro, som tilsvarer over 60 000 kroner.

I tillegg må du selv betale for å ta en coronatest ved ankomst.

Når det gjelder Kanariøyene, må reisende fra Oslo fremlegge en PCR-test som ikke er eldre enn 72 timer ved ankomst dersom de skal sjekke inn på hotell eller et annet overnattingssted.

Reisende som bor i områder utenfor Oslo må fremlegge enten en PCR- eller antigentest ved ankomst. Antigentester er også kjent som hurtigtester og er rimeligere enn PCR-testen.

– For å sjekke inn på hotell skal alle nordmenn – uansett bosted – kunne fremlegge bevis for at de ikke er smittet. De kan da enten bruke en PCR-test eller fremvise en angtigen-test. Også her gjelder 72-timers regelen. Den siste er noe rimeligere enn en PRC-test, forklarer Cervero overfor Flysmart24.no.

I motsetning til resten av Spania, risikerer du ikke en bot på 6000 euro hvis du ankommer Kanariøyene uten å fremvise en fersk coronatest, men du er nødt til å gjennomføre en test ved ankomst og må isoleres på hotellet frem til det foreligger et negativt prøvesvar.

Husk dette

For å kunne ta imot turister og samtidig overholde godt smittevern under denne perioden, har Spania utformet noen praktiske regler som reisende bør være klar over før ankomst.

Blant annet må alle over 6 år bruke munnbind i offentlig rom og på kollektivtransport.

Du bør også være klar over at alle diskotek er stengt og at åpningstidene til barer og restauranter kan være begrenset.

I tillegg er røyking i offentlige rom forbudt dersom man ikke kan overholde en minimumsavstand på to meter.

Mer om lokale restriksjoner kan du lese her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer