Reiselyst

 Foto: Dag Erik Grøtnæs
Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Reiselyst

Spillet
Reiselyst tar deg gjennom Europa for å plukke opp passasjerer som venter på deg i forskjellige byer. For å nå dem må du reise med ferge, bil og fly. Når du omsider har plukket dem opp, er det førstemann til Reykjavik, slik at man kan vinne spillet. Man får litt assosiasjoner til det gode gamle spillet "Jakten på den røde diamant."

Design
Enkel og grei design med lettleselige spørsmålskort og flott spillbrett. De forskjellige bykortene, starkortene og billettene er små, og må passes ekstra godt på så de ikke blir borte. Vi likte spesielt godt innslaget med kjente landemerker på bykortene. De har ingen funksjon, men ser veldig bra ut.

Spillvennlighet
Brettet er lett å navigere seg rundt på, og spørsmålskortene er enkle å bruke. Det blir sjelden noe dødtid i spillet. Spillet kommer med en stor "blekke" av et regelsett, men fremstår likevel som lite komplisert.

Vanskelighetsgrad
I starten av spillet kan hver spiller bestemme seg for hvilken vanskelighetsgrad han/hun vil bruke i spillet. Ettersom alle kortene er tilpasset alle vanskelighetsgrader fungerer dette glimrende, selv om man spiller på forskjellig nivå. Dette kan alle spille samtidig, og man finner fort hvilken vanskelighetsgrad man ligger på.

Tidsbruk
Dette avhenger egentlig helt av hva du har av motspillere, og hvor heldig du er med ruten din. Beregnet spilletid skal normalt ta ca. en time, men det er fullt mulig å spille lengre og kortere.

Konklusjon

image: Reiselyst


Reiselyst fungere veldig godt sammen med familien. Det er flott at alle kan spille det samtidig uten at det ender med at noen må spille på et for lavt nivå, eller at noen tvinges til å spille på et høyere nivå enn de kan takle. Alt i alt liker vi spillet veldig godt, men vi skulle kanskje ønske oss noen litt mer spektakulære funksjoner. Eller kanskje det enkle er det beste? Vi ruller i hvert fall terningen til en femmer.

Pris: 550 kroner


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!