Reiselivsmessen 2009

Se forsmaken på årets event for reiselystne.

Så er det på'an igjen. Årets store begivenhet for reisefoten er snart i gang.

Finanskrise til tross - de fleste aktørene DinSide snakker med på bransjedagene, mener nordmenn fortsatt har stor appetitt for reise.

- Vi føler nesten at vi kan avblåse finanskrisen, smiler direktør Leo Berbu i Apollo.

Han har grunn til å ha selvtillit, etter at selskapet mottok prisen som beste charterarrangør under Gran Travel Awards mandag kveld.

Bli Norges første romturist

Selvtillit mangler det heller ikke på standen til Virgin Galactic. Med utstillingsmodell og video av Spaceship Two, håper Richard Brandson at noen fete norske lommebøker vil åpne seg i løpet av messen. Har du 1,5 millioner å bruke på tre timer i luften og seks minutter vektløshet, samt utsikt til den blå planeten, kan du bli Norges første romturist i 2010.

Har du nerver til å vente litt med reservasjonen, hevder selskapet at prisen vil stupe ned til "bare" 100.000 kroner etter første driftsåret.

- Du får reise i tre ganger lydens hastighet og kommer høyt nok til å se at jorda er rund, skryter en av agentene ved standen.

Fjord og fjellbygda Stryn har årets blideste stand. Her representert av Anita Vinsrygg og Kari-Ann Kaspersen fra www.lake.no. Jentene satser på aktive ferier vestenfor fjellet. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Svalbard har blitt anbebefalt som et av verdens beste reisemål for naturopplevelser i 2009. Lonely Planet stod bak den kåringen. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Klar for en spansk flamenco? Se disse damene opptre til en smak av spansk skinke og paella hos de Spanske turistmyndighetene. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Cruisebransjen ser fornøyde ut i inngangen av 2009. Line Engen Waskaas viser frem selskapets nye skip.
Stor trengsel vil det antakeligvis også bli rundt irske godbiter i helgen. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Virgin Galactic satser stort på årets reiselivsmesse. Foto: Hans Kristian Korogh-Hanssen
Tor-Arne Andreassen viser hva du kan forvente deg i Lofoten kommende år. Foto: Hans Kristian Korogh-Hanssen
USA er et stort reisemål for mange nordmenn og godt representert på messen. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Du finner mange gode tilbud på reisebøker og effekter på messen. Vil du hanke inn noen gratis reiseblader, så er de fleste representert her også. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Svenske cowgirls stiller opp i år som i fjor. Foto: Hans Kristian Korogh-Hanssen
Et glass sherry for den tørste? Du finner det i Spania - på reiselivsmessen. Foto: Hans Kristian Korogh-Hanssen
En gratis massasje kan kanskje være deilig etter en dag med vandring i lokalene på Varemessen. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Korogh-Hanssen


Kampanjer og billigreiser

Det er ikke bare romturistene som kan la seg friste av gode tilbud. Skal du på tur i år, kan det være gode priser å hente. Utstillerne opererer med spesialtilbud på messen, som kan gi brukbare prisavslag på feriereisen for den som er klar til å slå til relativt raskt.

Det avholdes også et stort antall konkurranser med reisepremier som sogar kan sikre deg gratis ferie om du er av de heldige vinnerne. Det er et stort spenn i premier: Mens noen kan vinne en reise til Maldivene, en reise med hurtigruten eller en tur til Kennedy Space Centre, kan andre sikre seg en weekend på Island, fribilletter til Legoland eller opphold i rorbu.

500 utstillere fra 150 land

Over 500 utstillere har blitt samlet på årets messe, som holdes for 22. gang i år. Tusenvis av mennesker er forventet å strømme gjennom Norges Varemesse på Lillestrøm i helgen, når dørene åpner for allmennheten. Torsdag og fredag er reservert for bransjefolket.

Messehallen er i hovedsak delt i to avdelinger; en for Nordiske land, og en for resten av verden. Mye av det du vil finne blant ustillerne, er det samme som du så i fjor.

Det er stor fokus på blant annet temareiser, tog, charter og cruise, bransjer som vokser til tross for finanskrisen.

- Vi merker så langt ikke noe til at folk vil stramme inn på feriebudsjettet i 2009. Nordmenn skal på ferie og har de siste årene oppdaget at cruise er mye mer enn grått hår og spaserstokker, sier Line Engen Waskaas i MSC Cruises.

Hvor reiser vi i 2009?

De fleste i reiselivsbransjen spår en nedgang i helgereiser til storbyer i Europa. Andre mener at vi kommer til å reise desto mer i vårt eget og våre naboers land i 2009. I så fall har du muligheter til å hanke inn noen gode tilbud på messen. Norske destinasjoner er godt representert i forhold til intenasjonale.

Uansett hva du er ute etter, det være en rabattert sydentur, reisedingser og bøker eller kanskje en gratis smakebit av de mange kjøkken representert på messen, vær tidlig ute. Tradisjon tro, så blir det folksomt i helgen.

Alt om messen finner du her...

Åpningstider for publikum:
Lørdag 10. januar kl 10 - 18
Søndag 11. januar kl 10 - 17

Billettpriser
Voksne kr 120,-
Barn, studenter, pensjonister kr 60,-
Familie (2 voksne + 2 barn - under 16 år) kr 250,-
Fagbesøkende uten invitasjon kr 150,-

Arrangør/sted:
Norges Varemesse
Nesgata 3, Postboks 75, 2001 Lillestrøm
Telefon 66 93 91 00 – Fax 66 93 91 01

Informasjonstelefon i åpningstiden:
Telefon 66 93 94 00