Reiselivet kårer favorittene

SAS er landets beste flyselskap, Spania er favoritten blant verdens reisemål og Rica Hotels går av med tittelen som beste hotellkjede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

”Grand Travel Award” heter det, når reiselivsbransjen skal hedre seg selv og sine favoritter. Utdelingen skjer i regi av fagmagasinet Travel News, og i går kveld møttes bransjen for sjette året på rad.

- Grand Travel Award gir et meget kvalifisert uttrykk for hva reiselivs-Norge mener om leverandørenes produkter. Intensjonen bak kåringen er å øke bevisstheten på kvalitet i bransjen, sier redaktør i Travel News, Pelle Nilssen.

Tre ganger SAS

Disse skal jeg kopiere opp, og sende rundt til samtlige avdelinger i landet, sier Bjørn Lunde i SAS.
Disse skal jeg kopiere opp, og sende rundt til samtlige avdelinger i landet, sier Bjørn Lunde i SAS. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mye prestisje står på spill når landet beste flyselskap skal kåres. I fjor var det SAS som gikk av med seieren, med 51 mot Braathens 46 prosent av stemmene. I år økte SAS marginen til ti prosent. I tillegg gikk selskapet til topps som beste flyselskap i Europa, både i kategorien for forretningsreiser og ferie/fritid. Salgs- og markedsdirektør, Bjørn Lunde, var både overrasket og overveldet.

- Én hadde vi regnet med, men å få ytterligere to var veldig overraskende. Dette betyr veldig mye for SAS, særlig internt som bevis på at den innsatsen vi har lagt ned de siste par årene har nyttet, sier Lunde.

Spania på topp

I kategorien for verdens beste turistland gikk æren til Spania. Nordmenns desidert mest populære reisemål brøt dermed seiersrekken til Thailand, som har dominert kategorien for verdens beste ferieland de siste årene. Leder for den spanske ambassades turistavdeling, Octavio González, har følgende forklaring på hvorfor vi lar oss sjarmere av det syd-europeiske landet.

Adm. dir. i Star Tour, Frode Hansen, er stolt over prisen for årets charterarrangør. Den sjette på rad...
Adm. dir. i Star Tour, Frode Hansen, er stolt over prisen for årets charterarrangør. Den sjette på rad... Vis mer

- Først og fremst er det atmosfæren, det varme klimaet er jo ikke unikt for Spania. Jeg tror nordmenn setter pris på den kvaliteten de får på service, og det enorme spennet i kulturtilbudet. Det er lett å trives i Spania, forteller González ivrig.

Her kan du sjekke vinnerne i kategoriene for hotell, arrangører og turistland. De gjeveste utmerkelsene i kategoriene for flyselskaper, cruise og bilutleie finner du her.

Årets hederspris

Travel News har i samarbeid med markedsbyrået Faktum Markedsanalyse intervjuet 400 reisebyråansatte, som har rangert sine favoritter i 19 kategorier. I tillegg til at vinnere i all verdens reisekategorier, deles deg også ut en hederspris. I år gikk prisen til en som har jobbet med reiseliv i over 40 år - Frode Schiøtz, direktør for Lilleputt Reiser.

- Dette var utrolig gøy! Etter å ha jobbet så lenge i bransjen betyr dette rett og slett alt. Vi har satset på en nisjebransje og vi har klart oss, til tross for hva andre har trodd og sagt, sier en rørt Schiøtz.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.