Reiseleder

Lange og varierte utenlandopphold for reiselederne, men vil du tjene penger er ikke reiselederjobben noe for deg. >>> Tilbake til innledningen

Reiseleder Espen Westlie ville ikke byttet jobb. Foto: Inga Holst Vis mer


- Jeg har vært i Star Tour i snart 11 år, og jeg har aldri angret, forteller Espen Westlie, Star Tours destinasjonssjef i Phuket. - Jeg begynte på reiselederskole i Tyskland og har siden jobbet på Kypros, Gran Canaria, Rhodos, Kos og i Tyrkia og Italia.

På vinteren er Star Tous reiseledere på Gran Canaria, Mexico og i Asia, mens de på sommeren er i Middelhavs-området.

Halve året ute

- En vanlig uke er å hente og bringe gjestene på og til flyplassen. Deretter tar vi dem med på noen utflukter. Videre løser vi problemer som oppstår underveis og besøker hotellene. Det beste er når gjestene gir deg en klem når de drar og man forstår at de har hatt en fin opplevelse, sier Westlie.

Dagene går i minus, selv i Thailand, dersom gjestene er misfornøyde.

- Misfornøyde kunder, er leit. Særlig hvis vi får en klage tilsendt til destinasjonen. Heldigvis skjer dette sjelden. Vi har anledning til å ordne mye på stedet.

Og Westlie skal ikke hjem med det første.

Hvordan: Star Tour og Ving arrangerer reiselederkurs. Hos Star Tour koster kurset 6.650 kroner inkludert kursmateriell. Først er man en uke på kurs, og så er man to uker ute som trainee.

Hos Ving koster det cirka 14.000 kroner. Ving opplyser at cirka 60-70 prosent får jobbtilbud etter endt kurs. De øvrige trekker seg, og cirka 10 prosent av kursdeltakerne regnes som uegnede.

Hvor: Sjekk Star Tour og Ving
Inntekt: Ving utbetaler 6.000 kroner i måneden i lønn. I tillegg kommer fri reise bolig, forsikringer osv.

Les mer: Reiserleder

Flypersonell
Frivllig og idealist
Cruisemannskap
Reisejournalist
Se flere jobber som tar deg med på tur
Tilbake til innledningen