Reisejournalist

>>> Tilbake til innledningen

DinSides Reises journalist, Inga Holst, på jobb ombord i Royal Caribbeans cruiseskip.

Foto: Fran Fernández Foto: Fran Ferández - IKKE TIL GJENBRUK
DinSides Reises journalist, Inga Holst, på jobb ombord i Royal Caribbeans cruiseskip.

Foto: Fran Fernández Foto: Fran Ferández - IKKE TIL GJENBRUK Vis mer


Milano i dag, Bangkok i morgen og New York til helgen? Mange synes at reisejournalistjobben virker som verdens beste jobb. Og mange reisejournalister vil aldri bytte. Å reise for å oppleve for leserne/seerne er lærerrikt, interessant og spennede.

Ulempene er at det er få jobber å velge mellom, og at lønnen ikke er like høy som journalistlønningene i Akersgata og i TV-bransjen. Mange reisedøgn tærer på familieliv, og jetlag tærer på humør og helse.

Frilansskribent? Drømmer du om å leve av selge reisestoff? Mange av de sakene DinSide får tilbudt, vitner om at skribentspirer tror det er enkelt å skrive. For å få napp bør du vite det meste om publikasjonens profil. En sak skal innholde en interessant historie, en dristig vinkel, gode intervjuer og være elegant utformet. De færreste er både fotograf og skribent; det er lurt å bruke en fotograf som kan ta bilder. For at det skal lønne seg, må du ha flere faste kjøpere.

Hvordan: Journalistutdanning gis ved fem høgskoler i Norge. I Bodø, Lillehammer, Oslo, Volda og Stavanger tilbys treårige utdanninger som leder fram til bachelorgrad i journalistikk. Det er også mulig å avslutte journalistutdanning etter to år med tittelen Høgskolekandidat i journalistikk. Det gis journalistutdanning også ved den private Mediehøgskolen i Kristiansand, ved Merkantilt Institutt og BI. Høgskolen i Oslo tilbyr toårig studium i foto-journalistikk. Bjørknes world wide education tilbyr mulighet for å ta en tre-årig Bachelor of Journalism i samarbeid med University of Queensland i Brisbane, Australia. Det første året tas i Oslo med lærekrefter hentet fra blant annet Journalisthøgskolen i Oslo og NRK (kilde: Jobbfeber.no).

Inntekt: Se Norsk journalistlags tariffavtale

Flypersonell
Frivllig og idealist
Reiseleder
Jobb på cruise
Se flere jobber som tar deg med på tur
Tilbake til innledningen