Reiseguider på nett

Visste du at du kan sette sammen og skrive ut dine egne personlige reiseguider på Internett - helt gratis!

Hvor drar du? Thailandske palmestrender eller historiske Colosseum. Du kan finne reiseguider for disse og andre reisemål - gratis på Internett.
Hvor drar du? Thailandske palmestrender eller historiske Colosseum. Du kan finne reiseguider for disse og andre reisemål - gratis på Internett.Vis mer

Skal du til et nytt sted? Det er både nyttig og interessant å skaffe seg reiseguider. Det kan være spennende å lese om stedet på forhånd, og oppholdet blir sannsynligvis mer givende om du kjenner litt til hva som er å se og gjøre, hva du må passe på og hva som ikke er interessant.

Gratis

Men reiseguider koster penger selvsagt. Fra hundrelappen og oppover må du regne med å legge ut for bøker med reiseinformasjon avhengig av hvor omfattende de er. Skal du bare på en helgetur, eller en kort ukesreise er dette neppe aktuell politikk (selv om det gjerne er på slike turer du har aller mest utbytte av å kjenne reisemålet på forhånd). Men fortvil ikke: Det finnes gode og fremfor alt GRATIS alternativer på Internett.

Guider på nett

Reiseguider på nett

  1. DinSides Reiseguider

Svenske Aftonbladet lager små, hendige reiseguider som kan skrives ut. Her finner du praktiske tips, ting du bør gjøre, se og oppleve. Aftonbladet har laget disse mer enn 50 guider på en mengde forskjellige reisemål både lokalt i Sverige og Skandinavia, samt internasjonalt. Morsomme og gode guider som kan anbefales.

dette nettstedet kan du sy sammen din egen engelskspråklige guide for de største norske byene. Og etter hvert skal også de største svenske og danske byene med i guidelisten. Her kan du altså skreddersy en reiseguide for dine egne behov alt etter hva du er interessert i å lese om: For eksempel uteliv, museer, overnatting, mat, dagsturer etc. Disse guidene er nok mer rettet mot utenlandske turister i Norge, men kan være nyttige også for nordmenn på reise i eget land.

Skreddersydde reiseguider kan du også få hos det engelsksprålige reiseforlaget Fodors. De har laget miniguider på nett for mer enn 160 store og små reisemål. Her velger du om du vil ha en ferdigsydd guide eller en skreddersydd etter dine egne valg. Et vell av fristende reisemål og gode guider fra et anerkjent forlag.

Velkjente guidebøker som Rough Guides og Lonely Planet gir deg fin og lettnavigert informasjon om diverse reisemål, men ønsker selvsagt først og fremst at du skal kjøpe guidebøkene deres med langt mer utfyllende innhold.

På DinSide

I DinSide Reise har vi skrevet flere små guider til diverse reisemål, og enda flere vil komme. Dette er samlinger av artikler som gir et innblikk i reisemålet, og som inneholder tips og faktaopplysninger. Her finner du en 12065>oversikt over de samlingene vi har laget til nå.

I din reiseguide kan du selv legge inn informasjon og vurdering av reisemål. Her kan du også se hva andre har skrevet og gitt av karakterer.