Reiseguide på øret

Lei av utdaterte guidebøker? Last heller ned gratis reiseguider fra nettet. Vær med på en aldri så liten revolusjon for reiseglade.

Last ned reiseguider fra nettet, og hør på dem på iPoden. Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per Ervland
Last ned reiseguider fra nettet, og hør på dem på iPoden. Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høres det ålreit å legge igjen den tunge guideboka hjemme når du skal på ferie, og heller sette på iPoden når du lurer på hvilke museer du bør se, hvor de beste restaurantene ligger, eller hvor du gjør den beste shoppingen?

Podcasting er det nye og hotte. Det går ganske enkelt ut på å laste ned lydfiler fra internett, og høre på dem når det passer deg på MP3-spilleren din. Flere av de store radiokanalene i USA og Storbritannia har opplevd stor interesse for å laste ned sine programmer.

Men det er ikke bare radioprogram som kan lastes ned. Du kan også laste ned reiseguider som forteller deg alt du trenger å vite når du skal en tur til New York, London eller Las Vegas, forteller den britiske avisa The Times.

Slik fungerer det:

Du må laste ned en "podcatcher", altså et softwareprogram som gjør det mulig å laste ned filene. De er gratis. Sjekk ut ipodder.com eller dopplerradio.net. Den siste versjonen av iTunes har en innebygget podcaster.

Bare begynnelsen

Hittil har det for det meste vært mer eller mindre entusiastiske amatører som har laget slike reiseguider. Dermed har kvaliteten på informasjonen vært så som så. Men nå kommer det mer profesjonelle guider, også. For eksempel har flyselskapet Virgin Atlantics akkurat kommet med en guide til New York, der du får vite alt du trenger for en morsomt opphold i The Big Apple. Snart vil Virgin Atlantics ha gratis guider til alle sine 26 destinasjoner.

Flere flyselskaper og reiseselskaper vil antagelig slenge seg på ideen. Det koster veldig lite å lage slike lydfiler, og det kommer til å bli populært blant brukerne. Virgin Atlantics har allerede fått god respons.

Hva reiseguideforlagene tenker, er ikke godt å si. Betyr dette døden for reiseguideboka?

Her finner du reiseguider:
Las Vegas Insider
The Definitive London PodCast
PodcastNYC
Virgin Atlantics guider

DigitalPodcast Travel presenterer en liste over reiseguider fra hele verden. De fleste er laget av amatører.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer