Reiseglade gavetips

Glad i Gutta, Drillo eller norske fjell? Her er 13 gavetips for enhver smak.

Gjennom høsten har vi i DinSide Reise lest oss gjennom 13 reiserelaterte bøker. Vi har drømt oss vekk til Kina, Lisboa og norske fjell. Vi har vært med Gutta på tur, vi har testet oss mot Drillo, vi har lest kjærlighetsbrev fra Italia og siklet over fantastiske oppskrifter fra unike norske hoteller.

Her er 13 gaveideer til den leseglade, den reiseglade, eller til den som ganske enkelt liker å drømme seg bort gjennom bilder fra fjern og nær.

 • Full fjelloversikt
  Fjell-Norge er bøkene for fotturisten. Per Roger Lauritzen og Leif Ryvarden har trasket og tråkket seg gjennom norske fjell, fra Agder til Svalbard. Her er flotte bilder, praktiske tips for fjellvandreren, og lærerike kapitler om flora og fauna. Dette er et trebindsverk, men kan kjøpes hver for seg.
  Pris per bok: 399,-
 • Deilige bilder av mat og steder i boken En reise i Norge.
  Deilige bilder av mat og steder i boken En reise i Norge. Vis mer

 • En fantastisk deilig norgesreise
  Hans Martin Underdal har i samarbeid med fotografen Espen Grønli og stylisten Cecilie Fasmer Stang laget denne skatten av en bok. 42 unike hoteller, med kjøkkensjefenes beste oppskrifter er omtalt i vakre bilder og ord, fordelt på 311 sider. En reise i Norge er den perfekte gavebok for den reiseglade, den matglade og den som liker å oppsøke særegne hoteller.
  Pris: 448,-
 • Legofritt Danmark
  Vi holder oss i nære og kjente trakter. I boken Dejlige Danmark: opplevelser fra kro til kro tar Øyvind Risvik oss med til romantiske kroer med stråtak, deilig mat og tragiske gjenferd. Også her får vi servert oppskrifter på de lekre rettene avbildet i boken - som for øvrig er kjemisk renset for Legoland og løveparker.
  Pris: 298,-
 • TV-fjesenes reisebøker
  Stockholm, Toscana og Berlin. Damms reisebøker er skrevet av kjente TV-fjes. Turid Birkeland har skrevet boken om Stockholm, som er en personlig guide til den svenske hovedstaden.
  Pris: 249,-
 • Mest for fansen.
  Mest for fansen. Vis mer

 • Guttas reisedagbok
  Vi slipper ikke alle bånd til moderlandets helter riktig ennå, og reiser på tur med gutta. Guttas Greatest, skrevet av gutta-general Arne Hjeltnes , er en bok for gutta-fansen. Du får bli med på de 40 beste turene, de beste matrettene, og de beste tipsene.
  Pris: 378,-
 • Test deg mot Drillo
  Frisk opp geografikunnskapene med Drillos geografinøtter. Fotballtreneren er kjent for sine geografikunnskaper, og i denne boken får du bryne deg på 1.500 av hans geografinøtter.
  Pris: 198,-

  229 av verdens viktigste reisemål i Verdens viktigste.
  229 av verdens viktigste reisemål i Verdens viktigste. Vis mer

 • Viktig og vakkert verden rundt
  Når vi er inne på geografi og landekunnskap, kan vi fortsette med boken Verdens viktigste av Jens A. Risnæs og Ragnar Hatlem. Her får du bli med på en rundreise til 229 av verdens viktigste reisemål – som forfatterne ser det. Den kinesiske mur, Bryggen i Bergen og Hollywood er noen av stedene i boken.
  Pris: 398,-
 • Lykke på reisen
  er en samling fortellinger skrevet av 12 norske kvinner. Her får vi bli med på kvinnenes angst, glede og tanker om det å være på veien. Boken var ment som en motvekt til gutta-på-tur bøkene.
  Pris: 268,-
 • Kjærlighetsbrev fra Italia
  Fra jentetur til kjærlighetsbrev fra Italia. Veien til Toscana av Trond Berg Eriksen og Finn Graff tar deg med på en reise på tvers av Italia – fra Ferrara i øst til Pisa i vest. Det er en reise fylt av vin, mat, krangling og underbar natur.
  Pris: 398,-
 • Mord og kjærlighet i Lisboa
  Mer kjærlighet får du i boken Lisboa. Dikternes, kunstnernes og fadoens by av Karsten Alnæs. Du får bli med Alnæs på spasertur i forfatterne Fernando Pessoa og José Saramagos fotspor, med smak av portvin, poeter, konger og elskende par.
  Pris: 398,-
 • Kule steder å overnatte i boken unike hoteller i byer.
  Kule steder å overnatte i boken unike hoteller i byer. Vis mer

 • Verdens hippeste hoteller
  Trendy overnattingssteder i boken unike hoteller i byer av Herbert Ypma. 44 hoteller i 24 byer, fra Bangkok til London. Boken frister med flotte bilder, morsomme tekster og kontaktinformasjon til hotellene.
  Pris: 349,-
 • Rocka ferd i Amerika
  Danske Thomas Boberg tar deg med til opplevelsene du helst vil slippe i boken Americas. Du får være med i forfatterens møte med galninger, prostituerte og arbeidsledige – og ikke å forglemme så får du være med forfatteren på hans hallusigene opplevelser hvor han nærmest kryper ut av kroppen.
  Pris: 328,-
 • En annerledes reiseskildring
  Kjartan Fløgstad kunne ingenting om Kina da han reiste dit, og Shanghai Ekspress er virkelig en annerledes reiseskildring. Gjennom 46 essays får vi være med på forfatterens opplevelser og hans forundring i møtet med Kina.
  Pris: 299,-
 • Andre gavetips? Reisepresanger til ham, henne og småtten finner du her.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.