Reisegaver i siste liten

På desperat julegavejakt i siste liten? Her er årets siste gavetips fra reiseredaksjonen.

Publisert

Det er dagen før dagen, og desperasjonen senker seg som ett grått teppe i de tusen hjem. Selvfølgelig skulle du vært ferdig med gavene nå, men så var det bare det at… Du kan trøste deg med at du ikke er alene. Køene rundt i kjøpesentrene er godt vitne på det. Vi har lett igjennom årets smarte reisedingser, her er de som passer best under treet.

Opphengbar toalettveske

Den geniale, opphengbare toalettvesken.
Den geniale, opphengbare toalettvesken. Vis mer

Årets beste julegavetips? Den opphengbare toalettveska er rett og slett en sammenleggbar toalettveske som kan henges opp fra en krok. Kompakt og liten, men med plass til det aller meste og litt til. En genial gave til en som stadig er på reisefot. Toalettvesken selges i flere størrelser, mediumutgaven fra Lowe som du finner i de fleste butikkene koster rundt 250 kroner.

Lommekniv eller Leatherman

Disse finner du vel nesten overalt nå for tiden. Går du til nærmeste åpne sportsbutikk burde du i alle tilfeller være på trygg grunn. En Leatherman eller en velutstyrt lommekniv er små universalverktøy som blir flotte gaver. Dette er noe de aller fleste vil ha bruk for. Prisen ligger fra kr 250 for lommeknivene og fra kr 300 for Leatherman, alt etter som hvor mange ekstraverktøy du ønsker kan prisen stige opp mot tusenlappen og vel så det.

De magiske flystrømpene

Kjedelig med sokker til jul? Ikke disse. De magiske flystrømpene er støttestrømper som sørger for at også bena kommer fram i god behold. Støttestrømpene sørger for god blodsirkulasjon i kroppens nedre deler, i tillegg er de svært behagelige å ha på seg. Prisen ligger på kr 163 for ett par, du kjøper dem på ditt nærmeste apotek.

Silkelakenposen

Lakenposen er liten og kompakt. Du får den fra kr 100.
Lakenposen er liten og kompakt. Du får den fra kr 100. Vis mer

Bytt soveposen med silkelakenposen! Reiser du til varme strøk er det liten vits i å ta med seg en stor, varm, klumpete sovepose. Men hvis du likevel liker å ligge i ditt ”eget” sengetøy, er silkelakenposen et genialt alternativ. Liten, lett og svært behagelig. Silkelakenposen er en sikker suksess til den reiseglade. Prisen varierer fra kr 100 til 300 alt avhengig av kvalitet. Sjekk i nærmeste sportsbutikk. Den Norske Turforening har også en lakenpose til salg.

Det perfekte reisehåndkleet

Viskosehåndkleet var den første ”reisedingsen” vi omtalte her på DinSide. Under tittelen ”Det perfekte viskosehåndkleet” skrøt vi denne duken opp og ned. Det står vi for ennå. Viskosehåndkleet er genialt på reise. Det er lett og tørker kjapt. I tillegg er det behagelig, mykt og tørrer som en svamp. Viskosehåndkleet finner du i de fleste sportsbutikker samt i noen reiseeffektsforretninger. Prisen varierer etter størrelse, men regn med rundt 200 kroner for den store utgaven.

Regnponcho

Kanskje ikke den mest selvfølgelige pakken under treet, men en regnponcho vil nok komme til sin rett ut på vårparten. Regnponchoen har den fordel at den kan dekke litt mer enn kun en kropp, eksempelvis en ryggsekk. Den er i tillegg svært kompakt, og lett å kaste over seg når det kommer en skur. Regnponchoer koster fra kr 300 og opp. Du finner dem i nærmeste sportsbutikk.

Ta bilder under vann

Undervannskameraer er knalldyre. Et populært alternativ er å kjøpe vanntette engangskameraer, knips 24 bilder og kast esken. Greit nok, men hvorfor ikke kjøpe en liten kamerapose i stedet? Aquapac selges i flere størrelser og passer til de fleste fotoapparater. Du legger kameraet inn i posen og knipser vilt. Aquapac lover å være vanntett ned til tre meter. Skulle du være så uheldig å miste det i vannet flyter den lufttette posen rett til overflaten. En morsom gaveidé til noen som har planer om en tur til varmere strøk. Prisen ligger fra kr 150, du finner fotoposen den blant annet hos Clas Ohlson.

Wetsafe, tørr i vannet

Putt verdisaken i <i>Wetsafen</i>.
Putt verdisaken i Wetsafen. Vis mer

Liker du dårlig å la verdisakene ligge igjen på stranden når du går i vannet? Med wetsafe kan du ta dem med deg. Penger, mobil, klokker, smykker – hva det skulle være. Wetsafen fungerer som et midjebelte, bare at den er vanntett. Den er enkel og bruke, og ser ikke så altfor prangende ut. Wetsafe finner du i reiseeffektsforretninger, prisen ligger på kr 180.

I aller, aller siste liten

Hva med deg som leser dette klokka åtte om kvelden? Butikkene er stengt, er alt håp ute? Bli sittende, slapp av. Den perfekte gaven kjøper du uten å ta ett skritt utenfor døra. Selv om butikkene stenger så alt for tidlig, holder nettbutikkene åpent til strømmen går. Nå begynner det å bli dårlig tid for levering av vare, men hva med å bestille en reise? En dyr, men hyggelig overraskelse, som garantert vil trekke oppmerksomhet i havet av gaver. Finn en weekend eller en uke som du tror passer, plott inn et passende reisemål og klikk på ”bestill”. Føler du at det blir ren gjetning å finne et passende tidspunkt, kan du trøste deg med at reisen senere kan endres eller avbestilles. Når bestillingen er vel i boks kan du printe ut bekreftelsen. Konvolutten havner under treet. Reisen kan du for eksempel bestille på en av disse stedene: Mr Jet, Reisefeber, Ebookers eller Zolong.

Billig reise?

Den enkleste måten å få seg en ferie i siste liten er å følge med på vår kontinuerlig oppdaterte restplassoversikt. Hvis du er i tvil om hvor reisen bør gå, kan du sjekke lesernes egne anbefalinger og reisebrev i Din Reiseguide. Her kan du også selv gi karakterer på reisemål hvor du har vært. Om flyene går som de skal finner du ut i vårt nye verktøy, Fly i rute?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer