Reisefrykt gir feriekupp

Reiser til Afrika, Asia og Karibia er lagt ut på billigsalg. Reisefrykten fører til avbestillinger, og det gir igjen rekordlave priser også til de mer eksotiske destinasjonene.

Nå er det billig å reise til Egypt. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ving melder denne uken om at de kansellerer alle reiser til Egypt denne vinteren. I følge Vings markedssjef, Ivar Nohr, kommer avlysingen av at avbestillingene har vært mange. Heller ikke Star Tour kommer til å ha Egypt på programmet utover vinteren.

- Det er ikke fordi det er farlig å reise til Egypt at turene blir avlyst. Når 9 av 10 ikke vil reise til Egypt må Star Tour ta konsekvensen av dette og kansellere turene, sier Lena Petterson, informasjonssjef i Star Tour til DinSide.

Star Tour kjører turer til Egypt og Marokko ut november, men vil kansellere planlagte reiser etter dette. Til sommeren forsvinner Egypt helt fra Star Tours menyer.

Farlig å reise til Egypt og Marokko?

Marokkos og Egypts ambassader avviser at det er noe fare forbundet med å reise til de nordafrikanske landene.

- Nei, det er overhodet ikke farlig å reise til Egypt. Hvis noe hadde hendt der ville vel hele verden visst om det nå?! Egypt har vært stabilt og trygt i flere år nå. Landet ligger geografisk langt unna Afghanistan og andre konfliktfylte områder, sier Doktor Hesham Khalil ved den egyptiske ambassaden i Oslo.

Også Marokkos ambassade opplyser om at deres land er trygt for norske turister.

- Som en offisiell talsmann, kan jeg forsikre nordmenn at det å reise til Marokko på ferie er helt problemfritt sett i lys av den siste tids hendelser, sier El Amrani ved den marokkanske ambassaden i Oslo. Britiske The Observer publiserte 17. oktober en reportasje om å reise til Marokko etter 11. september.

20 eksotiske

BANGKOK: Folk er redde for å reise. Det betyr billige charterturer, også til Thailand.
Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

Marokko, Egypt, Den dominikanske republikk, Cuba, Thailand og Gambia er noen av de stedene hvor det denne uken flommer over med lavpristilbud. En charterreise med hotell til Egypt kan du denne uken kjøpe til 1.595 kroner, to uker med hotell til samme land får du for 1.995. Tar du turen om Gøteborg kan du få en ukestur med hotell til Hurghada ved Rødehavet for 1.098 kroner. Frister strendene i Phuket finnes det kupp også dit: Fra Stockholm flyr du dit for 3.995. To uker på Den Dominikanske republikk får du for 4.595 – inklusive hotell. Dette tilbudet forutsetter utreise fra Stockholm. Med Stockholmsexpressen kommer du deg til den svenske hovedstaden for 510 kroner tur-retur Oslo.

  • Se 20 eksotiske reisekupp i denne artikkelen.
  • Ti under 2.000

    Når taka henger tjukk rundt kjøkkenvinduene og regnbygene smeller mot fjeset så snart du stikker nesa ut stuedøra, er det godt å vite at sola ikke langt unna. Sol og strand får du til gunstige priser også denne uken.

  • 10 til sol og strender i denne artikkelen.

  • I DinSide Reises restplassoversikt kan du til enhver tid følge med på ledige restplasser.

  • Restplassoppdateringer per SMS får du her.
  • Ut på tur?

    Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.