Mange er redde for å reise til Egypt.<br />
<I>Foto: Star Tour</I>
Mange er redde for å reise til Egypt.
Foto: Star TourVis mer

Reisefrykt – får du avbestille?

Frykt for å reise gir ikke rett til rett til å omgjøre et en billett.

- Samboeren min og jeg har allerede betalt en reise til Sharm El Sheik, Egypt med avreise fra Gardermoen 18. oktober. Nå er vi litt usikre på om vi i det hele tatt ønsker å dra på grunn av all uroen etter terroraksjonen i USA. Hvilke rettigheter har vi til å eventuelt avbestille denne turen, og ikke minst få igjen pengene på dette grunnlag ?

Dette spørsmålet stiller en av DinSide Reises lesere. Han har kjøpt feriereisen av Pyramidene Tours. Han har kjøpt avbestillingsforsikring av turoperatøren og reiseforsikring av Vesta.

Hvilke vilkår gjelder?

- Har Utenriksdepartementet sendt ut advarsel mot å reise til Egypt? Dersom de ikke har gjort det, gjelder alminnelige regler for avbestilling, sier Vigdis Fiskel hos Pyramidene Tours til DinSide Reise.

Fiskel opplyser om at dersom en ønsker å avbestille må en ha en gyldig legeattest. Avbestiller en fra inntil femten dager før avreisedagen betaler en kun et gebyr pålydende 170 kroner. Kommer avbestillingen fra femten til fire dager før avreisen, får en kun refundert halve reisens pris. Fra fire dager frem til avreisedagen får en ingenting igjen. Har du derimot kjøpt en avbestillingsforsikting taper du kun selve forsikringsprisen og et avbestillingsgebyr på 170 kroner.

Vesta opplyser om at bekymring for å reise ikke gir rett til å få dekket omkostninger ved avbestillinger. Heller ikke Europeiske Reiseforsikrings vilkår omfatter bekymring eller redsel:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi dekker annulleringsomkostninger ved akutt sykdom, ulykke eller skade, dødsfall, brann eller innbrudd, sier Emma Elisabeth Vennesland, informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring til DinSide Reise.

Hvor redd skal en være?

- For at vi skal skrive ut en legeattest til en som er bekymret for å reise vil vi møte pasienten først. Har personen hatt psykiske problemer eller angst, vil vi vurdere å skrive ut en attest. Men her finnes ingen absolutte svar, sier lege Siri Røren ved Oslo Akutten til DinSide.

Relaterte artikler

 • Strandet i New York – har man rett til erstatning?

 • Når gravide avbestiller
 • DinSide følger USA-katastrofen

  Kommentar: Frykt lammer turistnæringen
  Farlig håndbagasje
  Frykter copycats
  Strengere kontroll på flyplassene
  Vanskeligere å reise til USA
  USA-reisen: Dette kan du gjøre
  Enestående i verdenshistorien
  Vil Internett aldri bli det samme?
  Svindel i kjølvannet av katastrofen
  Ingen terror for norsk økonomi

  Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.