Reisefakta

Mapalé! Et viktig innslag under den deilige karnevalsfesten i Barranquilla, Colombia.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Mapalé! Et viktig innslag under den deilige karnevalsfesten i Barranquilla, Colombia.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Befolkning: Colombia har 40 millioner innbyggere, og er det tredje mest folkerike landet i Latin-Amerika. Barranquilla har cirka 1,3 millioner innbyggere.

Areal: Colombia er 1.144.000 kvadratmeter stort, dobbelt så stort som Frankrike.

Valuta: Pesos. 1.000 pesos = NOK 2,5 Det er enkelt å bruke minibankene, men ikke alle steder har VISA-dekning.

Slik reiser du: Air France, KLM, Iberia og Continental flyr til til Bogotá, og prisene starter på 6.000 kroner. Derfra flyr en videre til Cartagena eller Barranqilla. Det er også mulig å fly direkte med for eksempel Air France/Avianca til nabobyen Cartagena og til Barranquilla. Fra Bogotá selges det prisgunstige pakker med fly, all inclusive-hoteller og transport. Prisene starter på cirka 1.500, men i de travle sesongene må en regne med å betale mer.

Prisnivå: Svært behagelig. Full middag koster fra to dollar, tilsvarende 12 kroner. Middag på bedre etablissementer koster mer. Fine gullvarer, smaragder, konfeksjon - og særlig badetøy, og skinnvarer fås til gunstige priser.

Overnatting: Et værelse på luksushotellet Tequendama i sentrum av Bogotá koster fra 95 dollar, p.t. 644 kroner, mens et enklere hotell i en rolig bydel koster cirka 204 kroner per natt. Et greit pensjonat i den karibiske sonen koster fra cirka 60.000 pesos, tilsvarende 167 kroner, men vil man ha det mer fasjonabelt kan en lett komme opp i 500.000 pesos, cirka 1.390 kroner.

Attraksjoner, Colombia: Museo de oro, Museo Botero, de mange pittoreske landsbyene landsbyene som for eksempel Villa Lleyva, to timers kjoring fra Bogotá, eller Barichara. Den karibiske byen Cartagena står på UNESCOS verdensarvliste. Få også med deg smaragdmarkedet i hovestaden.

Andre aktiviteter: Fra Leticia skreddersys det jungelturer. Langs Colombias karibiske kyst er det fantastiske dykke- og bademuligheter. Lær spansk på for eksempel Nueva Lengua i Bogotá, Medellín eller Cartagena, eller lær deg salsa, cumbia, merengue eller noen av de flere hundre andre dansene som er populære her: det er enkelt å skaffe seg dyktige instruktører. Få også med deg fortellerne, los cuenteros, som underholder deg med fabler og historier mot en mynt eller to.

Helse: Ifølge DinSides vaksinekalkulator anbefales det at du tar hepatitt A- og gulfebervaksine, og at difteri- og tetanusvaksinen oppgraderes. I tillegg kan det være aktuelt å vaksinere mot kolera og ETEC-infeksjon, hepatitt B, skogflåttencefalitt (TBE), rabiesvaksine og tuberkulose, samt ta meningokokk C-konjugatvaksine.

Sikkerhet: Colombias karibiske kyst er utenfor problemsonen. Det er likevel verdt å merke seg at til tross for at det fra offisielt hold hevdes at kriminaliteten og volden er redusert, så er Colombia ikke noe lekeplass hvor en kan vifte med kamera og kredittkort med for mye rom innenbords. Pass god på sakene dine, lytt til lokalbefolkningens anbefalinger om hvor det er trygt å ferdes. Ikke mange snakker engelsk og man kommer lengre med et noenlunde spansk vokabular. Dog: den som begir seg utpå vil et oppleve et land med fantastisk natur, deilige strender, dyreliv, musikk, og som er så godt som fritt for turister.

Generelt/Barranquilla: Den karibiske havnebyen er ikke spesielt vakker og her er ikke særlig tilrettelagt for turister og tilreisende fra utenfor Colombias grenser. DinSide anbefaler leserne å reise til Cartagena, cirka to timers kjøring fra Barranquilla og heller ta dagsturer til Barranquilla i karnevalstiden. Det finnes utmerkede busser og maxitaxier. Bussbilletten koster cirka 25 kroner, mens en drosje hele veien koster cirka 150 kroner. Hotellene kan informere.

Ekstern lenke:
Carnaval de Barranquilla

BILDESPESIAL: 30 grader varme, cumbia og rum

Tilbake til innledningen