Reiseeksperten svarer på Cuba-spørsmål.

I denne artikkelen vil du få svar på de mest vanlige spørsmålene som har kommet fra reiselystne nordmenn som tenker seg til Cuba.

Reiseeksperten svarer på Cuba-spørsmål.

  1. Penger og priser på Cuba

Kan man bruke kredittkort på Cuba? Hvordan er toalettene? Florerer det av prostituerte? Dette er bare noen av spørsmålene jeg svarer på etter rundreisen på Cuba. Cubareisen kan du lese mer om 9358 TARGET="_top">her.

1: Trenger man visum for å reise til Cuba?

Che ved revolusjonsplassen i Havanna Vis mer


- Ja, du trenger et turistvisum som er gyldig i 30 dager og i tillegg et pass som er gyldig i minst 6 måneder etter avreise fra Cuba. Alle charteroperatørene fra Norge leverer ut turistvisum om bord på flyet til Cuba. Reiser du via et annet land bør du sjekke om flyselskapet du reiser med inkluderer turistvisum i prisen.

2: Kan man drikke vannet på Cuba?

-Nei! Du dør riktignok ikke av det, men det er et aldri så lite sjokk for norske maver å møte den cubanske bakteriefloraen. Vann på flaske får du tak i så lenge du oppholder deg i de større byene. Skal du ut på landsbygda – ta med så du greier deg…

3: Hvordan er toalettene på Cuba?

-Et interessant skue! Det er kun på de store internasjonale hotellene at du finner toaletter som holder OK standard. Både på flyplassene og mange av restaurantene som ligger litt avsides finner du ofte bare et hull i bakken. Og toalettpapir? Det kan du risikere å ikke finne på selv de bedre restaurantene. Skal du ut på lengre reiser, husk å ta med en rull papir, for eksempel fra rommet!

4: Er det enkelt å ta seg rundt på Cuba?

-Hvis du skal reise fra nordsiden (Havanna) og helt ned til sydspissen av øya, anbefales innenriksfly! Det tar f.eks to timer å fly fra Havanna til Santiago de Cuba. Det er også muligh å ta tog, men det tar ca. 12 timer og er en forholdsvis slitsom reise i varmen…Fly til Santiago fra Havanna koster 60 dollar en vei! Leiebil anbefales ikke hvis du skal reise langt. Veiene er dårlige og trafikken er meget tøff! Lei heller en sjåfør for en dag! Du trenger ikke betale mer enn 20-30 dollar for å ha privatsjåfør en hel dag!

5: Hvordan er strendene på Cuba?

-Strendene på Cuba er som ellers i Karibien - smaragdgrønt vann og nydelige strender! Bor du i Havanna skal du leie deg en sjåfør og reise ut til Playa de Santa Maria (20 minutter). Fra Havanna går det også buss til Varadero (2 ½ time).

6: Hva kan man kjøpe på Cuba?

-Rom og sigarer!

7: Er det lett å få hotellrom på Cuba?

-Det går helt fint å reise litt rundt på måfå, husk bare å ta med passet ditt. I Santiago får du bungalower for ca. 30 dollar natta. Du kan få hotellrom ned i 20 dollar pr. natt. Ønsker du å bo privat finnes det også mulighet for det. Kontakt turistinformasjonen på et av de større hotellene eller på flyplassen!

8: Er det fare for orkaner på Cuba?

-Orkaner forekommer ikke ofte på Cuba. Men det er mest ustabilt vær i perioden fra august til november. Værmessig bør du reise hit i perioden fra november til april, det er den tørreste tiden.

9: Er det mange prostituerte på Cuba? Har hørt det er det nye Thailand!

-Som alle andre steder på kloden holdes verdens eldste yrke i hevd også på Cuba. Men at Cuba er det nye Thailand er faktisk en stor overdrivelse. De siste årene har politiet slått meget hardt ned på lettkledde jenter som ville tjene noen raske penger. Rett etter at dollaren ble satt i omløp på øya kunne det faktisk virke som en ny versjon av Thailand, men i følge lokale kilder kan lokale jenter få opptil fem års fengsel for å bedrive prostitusjon. Kubanske jenter som oppholder seg sammen med vestlige menn kan bli innkalt til avhør selv om de bare går eller snakker sammen! Salg av sex eksisterer selvfølgelig, men av nevnte grunner skjer det i svært diskrete former!

10: Kan man melde seg på språkkurs i Havanna?

- Ja! Universitetet i Havanna arrangerer 3-4 ukers språkkurs. Kontakt den den cubanske ambassaden i Stockholm.

-Har du flere spørsmål? Send en mail her