Reiseadvarsler mot Indonesia

26 mennesker ble drept, og over hundre mennesker ble såret, under tre bombeeksplosjoner på Bali lørdag 1. oktober. Terrortrusselen i Indonesia anses fortsatt som stor, og det norske Utenriksdepartementet ber reisende til hele Indonesia vise forsiktighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Reiseadvarsler mot Indonesia
image: Reiseadvarsler mot Indonesia
Alle foro: AllOverPress/Getty Images
Alle foro: AllOverPress/Getty Images Vis mer


Det er bare tre år siden Bali sist ble rammet av bombeangrep. 12. oktober 2002, tok militante islamister livet av 202 mennesker på den lille øya. I etterkant av denne hendelsen, rådet utenriksdepartementet alle reisende til å vurdere å utsette reiser til Bali som ikke var strengt tatt nødvendige, og reisende til Indonesia ble rådet til å utvise forsiktighet.

Nå oppfordrer UD reisende om å utvise forsiktighet i hele Indonesia. Her er de siste reiserådene:

"På Bali skjedde det 1. oktober 2005 bombeeksplosjoner på turiststedene Kuta og Jimbaran som drepte og skadet mange personer. Det er ikke opplyst at det finnes norske blant ofrene. Det har vært flere terrorangrep i Indonesia de siste årene, og nye angrep kan ikke utelukkes.

I Jakarta og store deler av Indonesia er situasjonen rolig. Reisende til Indonesia rådes til å utvise forsiktighet og holde seg unna større folkeansamlinger og demonstrasjoner."

Du kan selv holde deg oppdatert på reiseråd, fra Utenriksdepartementets nettside, som du finner her.

Kontaktsenter

Eksplosjonene på Bali skjedde langs Jimbaran-stranden og i Kuta. Det er ikke meldt om norske drepte eller sårede, men det er en del nordmenn som befinner seg på øya, blant annet 13 fastboende og rundt 150 studenter. I tillegg kommer turister, men hvor mange det her dreier seg om, er ikke klart ennå.

Det er opprettet et kontaksenter for nordmenn på øya, hvor den norske ambassaden er representert, sammen med svenske og australske myndigheter. Kontaktsenteret har stasjonert seg på Bali Intercontinental Hotel i Jaimbaran, rett sør for flyplassen. Telefonhenvendelser hit kan gjøres til ambassaden på tlf: + 62 815 1315 5032, + 62 816 884 172, eller direkte til hotellet på +62 361 701 888.

Reiseanbefalinger fra andre lands utenriksdepartementer (eksterne lenker):
Sverige
Storbritannia
USA