Thomas Engebretsen, leder i XXLs Adventureavdeling, Harry Brathen er produktsjef med jakt som spesialfelt og butikkselger Eva Spilleth.<br />
Thomas Engebretsen, leder i XXLs Adventureavdeling, Harry Brathen er produktsjef med jakt som spesialfelt og butikkselger Eva Spilleth.
Vis mer

Reise i XXL-format

Vågal satsing? XXL Adventure vil matche det nyåpnede sportshusets sortiment med reiser. En natt på Nordpolen til 115.000 kroner er noe av det byrået selger.

Køen utenfor forretningen i Storgata var flere titalls meter da det 3.500 kvadratmeter store sportsvarehuset XXL, åpnet i går morges. Tanken bak er å tilby merkevarer til lavpris. Samtidig suppleres varesortimentet i butikken med salg av aktivitetsreiser.

- Meningen er at man skal kunne komme inn i butikken, kjøpe sportsutstyr og reisen hvor du kan bruke det, sier Thomas Engebretsen, leder av XXLs Adventure-avdeling til DinSide Reise.

En natt på Nordpolen

- Stikkordet er aktivitet. Alle reisene våre handler om å gjøre noe mer enn å ligge på stranda, sier Engebretsen.

Reisene spenner over et vidt spekter av aktiviteter: Dykking, safari, klatring, jakt, fiske, golf og hest. Noe av det mest spektakulære reisebutikken tilbyr er skitur til Nordpolen. Reisen koster 115.000 kroner.

- Vi tror det går an å selge denne reisen, Det finnes mange folk med mye penger og ofte handler det mest om å prioritere, sier butikkselger Eva Spilleth.

Spilleth sier at det allerede finnes små forretninger som selger spesielle reiser, men at XXL Adventure ønsker å samle tilbudene og vise folk at det går an å gjøre noe utenom det vanlige.

- Vi kommer til å være en blanding av turoperatør og agent. På sikt ønsker vi å lage flere av reisene våre selv. Vi satser også på gode priser, opplyser Engebretsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Langsiktig inntjening

Både fly- og reiselivsnæring lider under store økonomiske tap etter 11. september. Er det ikke et vågalt prosjekt å starte opp nytt reisebyrå i disse dager?

- Dette er noe vi har planlagt lenge før den 11. september. Vi har ikke budsjettert for det nærmeste året, men regner med å gå med overskudd i løpet av to-tre år, sier Engebretsen.

Etter åpningen av butikken i Oslo sentrum, står åpning av ytterligere to butikker i Oslo-området på trappene. Lokaliseringen av den ene forretningen er lagt til Inforama-senteret i Sandvika. Den andre vil blir lagt litt nord for hovedstaden og skal innholde et opplevelsessenter med blant annet klatrevegg og dykkeakvarium. Senere vil også Stavanger, Bergen, Trondheim få XXL-butikker. XXL-gründeren er Thomas Tiedemansen som i sin tid grunnla Elkjøp.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.