Reise, bo, leve

Her er tipsene for en tur til Bornholm.

Nå kan du reise direkte til Bornholm fra Gardermoen med Widerøe med selskapets 50-seters Dash 8-300. Turen tar cirka en time og 45 minutter, og ruten starter opp 5. juli. Det blir to ukentlige avganger frem til 12. august. Prisene starter på 637 kroner en vei.

Det er også greit å reise hit med bil og båt. Du kan ta hurtigbåt eller ferge fra Ystad i Sverige, og det går også lengre fergeturer fra Danmark (Køge). Raskest er hurtigbåten fra Ystad, som bruker cirka en time og 20 minutter.

Tips: Bestill plass i sommersesongen (høysesong fra 30. juni til 19. august), og gjør det på nett. Da får du 100 DKK i rabatt for en bestilling på bil og fem personer.

Det er også mulig å ta fly. Det lille selskapet Cimber Air flyr fra Kastrup til flyplassen i Rønne.

Ekstern lenke:

 • Widerøe
 • Bornholmstrafikken
 • Cimber Air
 • >> Se bilder fra Bornholm

  Reise rundt på Bornholm


  Med bil er det greit å ta seg frem, men i høysesongen kan det være vanskelig å få parkering nær de mest populære attraksjoner og sentralt i de fineste byene.

  Mange velger sykkel for å ta seg rundt på øya, og det er godt med sykkelveier. 105 kilometer lang er veien som går rundt hele kysten. Ta med eget utstyr, eller lei sykler på øya. Det er godt med utleiemuligheter. Regn med at det koster cirka 350-390 danske kroner for en god sykkel i en uke. Det inkluderer servicehjelp og forsikringer.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Syklistene er mange på Bornholm. Foto: Karoline Brubæk
  Syklistene er mange på Bornholm. Foto: Karoline Brubæk Vis mer


  Buss er også et alternativ. BAT kjører busser hver time mellom øyas større byer, og korresponderer også med ferger og fly. Det er mulig å kjøpe dags, femdags og ukeskort i tillegg til enkeltbilletter.

  Ekstern lenke:

 • Sykkel på Bornholm
 • BAT - busser på Bornholm
 • Bo på Bornholm

  Et av øyas hoteller. Dette ligger i havnen i Svaneke.
  Et av øyas hoteller. Dette ligger i havnen i Svaneke. Vis mer


  Det er kun et par finere hoteller på øya, og de ligger i Rønne og er mer rettet mot forretningsbesøkende enn turister. Hotellstandarden forøvrig er enkel men til tider sjarmerende - mange av hotellene er mer som pensjonater å regne, men mange ligger også flott til i de vakre småbyene. Godt med vandrehjem som har fin beliggenhet ved kysten.

  Reiser du med barn kan du for eksempel satse på feriesentre, der ungene er garantert å finne lekekamerater. Øya har også et stort utvalg feriehus, leiligheter og rom til leie.

  Dyrest i høysesongen, som sånn cirka korresponderer med barnas skoleferie. Fra midten av juni til midten av august. Er været vennlig innstilt, er det imidlertid sjanse for både badeliv og stekende solvarme til godt ut i september.

  Ekstern lenke:

 • Bornholminfo - velg overnatning fra toppmenyen.
 • >> Se bilder fra Bornholm