- Reis til Praha

Det er ikke noe problem å besøke Praha nå, mener chargé d'affaires Eva Wickman ved den norske ambassaden i Praha.

Den norske ambassaden i Praha ligger i et av områdene som har mistet strømmen etter flomherjingene. <I>Foto: UD</I>
Den norske ambassaden i Praha ligger i et av områdene som har mistet strømmen etter flomherjingene. Foto: UD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Praha har slitt seg gjennom en uke med storflom og masseavakuering. Myndighetene har erklært byen og fire andre områder i Tsjekkia som katastrofeområde til og med 22. august, men det er ingen advarsler mot å reise til Praha, melder den tsjekkiske ambassaden i Norge. Skadeomfanget er imidlertid stort, mellom 15 og 25 milliarder kroner er anslaget fra tsjekkiske myndigheter. Den tsjekkiske ambassaden advarer også om at enkelte attraksjoner kan være stengt eller ha begrenset adgang på grunn av redningsarbeider og gjenoppbygging.

- Det går likevel greit å være i Praha nå. Det har vært snakk om smitteproblemer, men det er overdrevet. Man drikker uansett vann fra flaske her, og du blir ikke smittet av å ta en dusj, mener Eva Wickman, chargé d'affaires ved den norske ambassaden i Praha som forteller at byen med visse unntak nå stort sett fungerer som før flommen.

Uten strøm

Hun fraråder ingen å komme til byen, men anbefaler reisende som kommer i de nærmeste dagene å sjekke om hotellet er i vanlig drift.

- Enkelte områder er fortsatt uten strøm, spesielt nært elven. Det gjelder også området hvor den norske ambassaden befinner seg, forteller Wickman.

De norske ambassadetjenesten har derfor midlertidig ly hos den svenske ambassaden. Her kan du nå norsk personell på tsjekkiske mobilnummer. Vakttelefonen har nummer +420 602 393 746. Den svenske ambassadens nummer er +420 220 313 200. De håper imidlertid å være tilbake i den norske ambassaden i løpet av uken.

Kollektivtrafikken er noe forhindret, enkelte trikkelinjer er ute av drift, og det samme gjelder undergrunnsbanen, hvor omkring 30 prosent av stasjonene er stengt i følge den tsjekkiske ambassaden i Oslo. De advarer også om at enkelte turisttjenester kan være mindre effektive på grunn av forholdene i byen.

- De som planlegger reise hit i løpet av to, tre, fire uker har ingen grunn til å frykte. Da kommer nok det meste til å fungere som normalt. Byen er allerede full av turister igjen, og de får stort sett med seg det de ønsker, mener Wickman.

 • Den tsjekkiske ambassade i Norge har daglig oppdatert informasjon om situasjonen etter flommen.

 • UDs informasjon om den norske ambassaden i Praha
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!