Reis med barn!

Den fjerde utgaven av Lonely Planets Travel with Children kommer ut denne måneden. Trenger vi den?

PÅ NATTBORDSSKUFFEN: Ferielesning for nervøs småbarnsforeldre.<br />
<I>Foto: Inga Holst</I>
PÅ NATTBORDSSKUFFEN: Ferielesning for nervøs småbarnsforeldre.
Foto: Inga Holst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cathy Lanigan har skrevet boken med hjelp av Michael Clark, Siona Jenkins, Robyn Jones Leonardo Pinheiro og Rosie Whitehouse. Sammen tar de opp reiseplanlegging, pakking og hva som er verdt å se for barn i flere titalls land verden over.

Lav hysterifaktor

- Look at the world from a different angle, er reisebokas undertittel.

Boken tar nemlig for seg hvilke fordeler et meget ungt reisefølge har: Med en baby blir du midtpunkt ethvert sted, med en treåring kommer du lett i kontakt med lokalbefolkningen, og ikke minst får du får se verden fra andre perspektiver. Det er noen av fordelene du har med lillebror på tur. Det hele er nokså helsesøsterfritt beskrevet. Med følger praktiske og enkle råd. Mang en bekymret småbarnsmor kan snappe opp et og annet praktisk tips om hva de ikke trenger å pakke. Mange småbarnsforeldre – særlig de ferskeste av dem – har ofte lyst til å ta med et containerlass bleier, klær, kremer og pudder en kanskje kommer til å trenge på Kanariøyene.

Hva ser dere?

”Music and dancing at the Merengue Festival is a little less wild than the city`s other carnivals and is perfect for funky kids.”

Sitatet er hentet fra avsnittet om å reise til Den dominikanske republikk i det karibiske hav. Forfatterne har sammenfattet det en småtting vil like å se på i en heller laidback tone som appellerer veldig til sunt norskt bondevett – her er ingen steder i verden hvor minstemann ikke kan reise til, eller ikke ha glede av.

Bonus

Den siste delen av boken er utstyrt med nyttige venteleker – kanskje ikke avsindig moro for mor og far – men alle som har fløyet interkontinentalt eller simpelthen ventet på bussen vet at dette er ting som er greie å ta frem når podens ego er i ferd med å vri seg i feil retning. Her er også en haug webadresser inndelt i tre kategorier; Planlegging, steder å være, og på veien.

Til sammen har det blitt en nyttig, informativ bok en nybakt mor eller engstelig far kan støtte seg til før de legger ut på tur med bleier og solfaktor 30 i kofferten.

Bokfakta

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Tittel: Travel with Children
Forlag: Lonely Planet
Utgitt: Februar, 2002
Pris: 149 kroner
Illustrert, 277 sider

Også forlaget Fodor har en tilsvarende bok: Travel with your baby som koster 98 kroner på Tanum.

Mer om barn på fra DinSide

 • Med barn i kofferten
  - se reiseredaksjonens beste webadresser.

 • Med barn som døråpnere
  - bli med til Den dominikanske republikk.

 • Med baby på langtur
  - se hvor du kan feriere trygt med småbarn.
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.