Feir nyttår med et smell - i en utenlandsk storby. Foto: Pniti Marta
Feir nyttår med et smell - i en utenlandsk storby. Foto: Pniti MartaVis mer

Reis bort til nyttår

Feir inngangen til 2009 i Dublin. Du flyr dit for under 400 kroner!

Ingen bra fest å dra på denne nyttårsaften? Ikke fortvil - du kan alltids rømme landet og feire nyttårsaften i en europeisk storby!

Vi har funnet de billigste billettene til en rekke storbyer i Europa.

I de aller fleste storbyer arrangeres det offentlig fyrverkerioppskyting, og i den forbindelse samler massevis av mennesker seg på forskjellige store plasser eller andre bra utkikkspunkter.

I mange storbyer er det dessuten vanlig å gå ut på byen på nyttårsaften, til forskjell fra her i Norge, hvor mange velger å dra i selskap til venner eller familie, eller rømme fra hele styret og reise på hytta.

Her er de (relativt) billige billettene vi fant (prisene er hentet 19/12 på ettermiddagen. Vi tar forbehold om utsolgte billetter og prisendringer):

Dublin
De aller billigste billettene fant vi til Dublin. Irer regnes som et vennlig og hyggelig folkeskalg som er glad i øl og glad i å ta seg en fest, så dette kan vel ikke slå feil. Merk bare at du lander i syvtiden på kvelden selve nyttårsaften, så du må forberede deg på å bare dumpe kofferten på hotellet før du durer ut for å feire. På nett: Visit Dublin

Sandefjord-Dublin
Utreise: Tidl. kveld 31/12
Hjemreise: Ettermiddag 5/1
Flyselskap: Ryanair
Pris: 385 kroner

Warsawa
I den polske hovedstaden feires nyttårsaften ved at folk tropper opp på Defilad Square for å telle ned. I Warsawa er det forøvrig stor tradisjon for å gå ut på byen, så forvent deg stappfulle restauranter, barer og nattklubber. På nett: e-Warsaw

Oslo-Warsawa
Utreise: Kvelden 30/12
Hjemreise: Ettermiddagen 3/1
Flyselskap: Norwegian
Pris: 1.612 kr

 Foto: Jim Reilly
Foto: Jim Reilly Vis merAmsterdam
I kanalbyen i Nederland er det skikkelig clubbing som gjelder på nyttårsaften - eller gamleårskveld (Oudjaarsavond), som de kaller dagen her. Ved midnatt samles folk på Damplassen, Rembrandtplein, Nieuwmarkt og Leidseplein for å se på fyrverkeriene. Mer info her.

Oslo-Amsterdam
Utreise: Tidl. morgen 30/12
Hjemreise: Kveld 4/1
Flyselskap: SAS
Pris: 2.124 kroner

Stockholm
Flest folk samles på Slussen for å ønske det nye året velkommen. I år blir det forbudt med fyrverkeri her, men det burde være fin utsikt til fyrverkeriet som sendes opp ved Skeppsholmen. De skal også bygges en scene ved Katarinahissen, der det blir underholdning, og der man kan se fyrverkeriene på storskjerm i tillegg.

Oslo-Stockholm
Utreise: Tidl. morgen 31/12
Hjemreise: Tidl. etterm 4/1
Flyselskap: Norwegian
Pris: 1.219 kr

Nyttårsfeiring i Alpene
Fly til Salzburg, og kom deg videre til et av skisentrene i nærheten (Saalbach eller Bad Gastein, for eksempel).

Oslo-Salzburg
Utreise: Morgen 31/12
Hjemreise: Tidl. etterm 7/1
Flyselskap: Norwegian
Pris: 1.134 kr

Riga
Billige flybilletter til en billig by. Hvis du vil reise bort til nyttår, men budsjettet er knepent, så er Riga et godt valg.

Oslo-Riga
Utreise: Kvelden 31/12
Hjemreise: Kvelden 5/1
Flyselskap: Norwegian
Pris: 1.299 kr

Praha
Tenk deg å ønske det nye året velkommen på Det gamle bytorget i Praha? Se hva som skjer i byen på nyttårsaften hos Prague Experience.

Oslo-Praha
Utreise: Formiddagen 31/12
Hjemreise: Kveld 4/1
Flyselskap: Norwegian
Pris: 2.252 kr

København
Sikkert ikke ille å feire nyttårsaften i Kongens by, heller. Offentlige fyrverkeri kan du se i Tivoli, blant annet. Sjekk ut de andre arrangementene i byen her.

Oslo-København
Utreise: Tidl. morgen 31/1
Hjemreise: Tidl. formiddag 5/1
Flyselskap: Norwegian
Pris: 991 kr

London
Det er liv og røre i London på nyttårsaften. Det er veldig vanlig å gå ut på restaurant, og de fleste har egne nyttårsaftenmenyer med drikke inkludert. Du bør imidlertid booke på forhånd. Senere på kvelden bærer det til nattklubbene. Sjekk hva som skjer av klubbing her.

Sandefjord-London
Utreise: Tidl. ettermiddag 30/12
Hjemreise: Formiddag 4/12
Flyselskap: Ryanair
Pris: 989 kroner