Reis bort 17. mai

Utnytt 17. mai-helgen og feir nasjonaldagen på en litt annen måte.

I år faller 17. mai på en torsdag. Vi blir snytt for Himmelspretten, men det er nok mange som unner seg en fridag fredag 18. mai likevel, og dermed har fire deilige maidager fri.

Hvorfor ikke reise vekk disse fire dagene?

Fjellfeiring ved Hardangerjøkulen.
Fjellfeiring ved Hardangerjøkulen. Vis mer


17. mai feries over hele landet, og har du ikke unger som skal gå i barnetog, kan du kombinere nasjonaldagsfeiringen med en aldri så liten ferie i vårt vakre land.

Vi har funnet frem til noen fine alternativer til 17. mai-feiringen:

Feiring på Finse

17. mai-feiringen på Finse har blitt en tradisjon. Opptil 3.000 mennesker velger å feire nasjonaldagen med å gå på ski fra Finse til Hardangerjøkulen. Ved 1.800 meters høyde ved Jøkulhytta holdes det en gudstjeneste, før det arrangeres 17. mai-tog og en legendarisk fotballkamp. Mer info om feiringen her.

De aller fleste ankommer kvelden før, og overnatter på Finse Fjellstue eller i telt ved Finsevannet. Bli hele helgen, og utnytt skimulighetene på 1.222 meters høyde.

Overnatting i fjellstuen koster 1.090 kroner for et dobbeltrom per døgn 16. og 17. mai, og 1.990 kroner for weekenden (fre-søn). Dette inkluderer frokost, nistepakke og treretters gourmetmiddag. Blir du onsdag-søndag, koster det altså 4.170 kroner for to personer i dobbeltrom.

Lekker gourmétmat på Fossheim. Foto: Fossheim Turisthotell
Lekker gourmétmat på Fossheim. Foto: Fossheim Turisthotell Vis mer


Det er fritt frem å slå opp teltet på sørøstsiden av Finsevannet. Vil du spise på Fjellstua, koster det 395 kroner for en trerettersmeny.

Togturen opp til Finse fra Oslo 16. mai koster 299 kroner. Hjemreise 18, 19. eller 20. mai koster fra fra 199 til 299 kroner. Tog fra Bergen til Finse koster fra 199 kroner 16. mai. Hjemreise 18, 19. eller 20. mai, koster 199 eller 299 kroner. Billettene bestiller du hos NSB (NB! Søk på minipris.)

Gourmet og Galdhøpiggen

Feir 17. mai på toppen av Norges høyeste fjell, og mesk deg med norsk gourmetmat på Fossheim Hotell. Turisthotellet tilbyr en firedagers pakke fra onsdag 16. til søndag 20. mai. For 2.890 kroner per person (i dobbeltrom), får du fire overnattinger med fullpensjon, og en femretters middag på lørdagen. Les mer her.

17. mai-toget opp Galdhøpiggen arrangeres av Turistforeningen. Du kan droppe bunaden, men spenn på deg skiene og ta med nistepakke. Turen opp tar fire timer. Påmelding her.

Spa og bad ved Tyrifjorden

Glem sur korpsmusikk og ungeskrik på spa. Foto: Crusellska
Glem sur korpsmusikk og ungeskrik på spa. Foto: Crusellska Vis mer


Sundvolden Hotell arrangerer 17. mai-buffét for barn og voksne, med egen buffét for barna, og gratis is etterpå. Dette er en klassisk buffét med både varm og kald mat. Det er to bordsetninger, en kl. 13 og en kl. 17. Prisen er 445 kroner for alle over 12 år. Barn spiser gratis.

Sundvoldens svømmebasseng er åpent hele dagen 17. mai. Dette er et godt alternativ dersom været ikke innbyr til uteaktiviteter. Skulle værgudene høre våre bønner, er alle som vil velkomne til Hadeland Glassverk som ligger en halvtimes kjøretur unna. Her feirer hele Jevnaker dagen med barnetog, taler og leker for ungene. Selve Glassverket er stengt, men Kokkestua er åpen for servering, og det vil være noen kramboder der man får kjøpt forskjellige godsaker.

Ønsker du å tilbringe hele helgen ved Tyrifjorden, kan du overnatte på Sundvolden for 790 kroner per person i dobbeltrom (frokost inkludert). Vil du ha fullpensjon, koster det 1.190 kroner per person. 200 kroner ekstra dersom du vil delta på 17. mai-bufféten.

Sundvolden Hotell har eget spa hvor du kan bestille behandlinger både fredag, lørdag og søndag (spaet er stengt 17. mai). En spahelg inkludert overnatting, mat og behandlinger, koster 2.890 kroner per person i dobbeltrom.

I løpet av helgen kan du besøke Kistefosmuseet, eller streve deg opp til utkikkspunktet Kongens utsikt. Det er også muligheter for å spille golf, fiske, eller bare slappe av i hotellets egen park.