Regnværsaktiviteter

Utsiktene for helgeværet er heller labert. Vi tipser deg om hva du bør gjøre i tungværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er det virkelig ingenting å finne på nå som regnet høljer ned over mesteparten av landet (bortsett fra i nord)? I DinSide vil vi heller vri litt på problemstillingen. Hva har du nå muligheten til å gjøre som du ellers ikke gidder å gjøre siden det er sol?

Du kjenner sikkert følelsen. Ett eller annet prosjekt du har liggende roper etter ferdigstillelse, men været utenfor er bare rett og slett altfor bra til å kaste bort muligheten. Tom eller Tone har sikkert allerede sendt deg sms, melding på Facebook eller rett og slett vært så gammeldagse at de har ringt deg for å høre om du har lyst til å være med ut for å slikke sol på svabergene i fjorden.

Nå når regnet likevel høljer ned, har du virkelig muligheten til å gjøre alt forefallent arbeid i ferien, og vi gir deg listen du bør følge.

 Foto: Elisabeth Dalseg
Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Shoppingtur til Sverige
Et par timer i bilen gjør ingenting når været er som nå. Sett deg i bilen, ha med et par gode cd'er til bilstereoen og masse norske kroner, så blir dette regnværet din beste venn. Den svenske krona er veldig svak i forhold til den norske for tiden, så dette kan du tjene penger på.

Ifølge Nordea sine hjemme sider får du i overkant av 100 svenske kroner for 85 norske, så det er bare å kaste seg i bilen, kjøre over grensa og handle klær, kjøtt og alkohol. Men husk på kvotene.

image: Regnværsaktiviteter


Innendørs badeland
Kan du ikke bade ute kan du jo like gjerne bade inne. Disse badelandene er jo mer eller mindre bortkastet å besøke når du kan få sol på kroppen og saltvann i håret. Det som er kult i et innendørsbadeland er at både du og eventuelle unger som blir med kan velge mellom masse forskjellige aktiviteter. Du har stupetårn, vannsklier, motstrømsbasseng, boblebad og badstu. Mange steder kan du spise mat og kose deg i kiosk og kafeteria. Nei, takk for at sola er borte, så vi kan få skikkelig bra badeopplevelser.

For å sjekke ut forskjellige badeland kan du gå inn på badelandene.no for å finne et i nærheten av deg.

 Foto: http://www.marenostrumresort.com/
Foto: http://www.marenostrumresort.com/ Vis mer

Spa

Nå kan du virkelig benytte muligheten til å pleie kroppen i regnværet slik at den ser mest mulig bra ut når solen omsider kommer tilbake og du skal ut på stranda og vise deg frem. Spa-hoteller finner du over store deler av landet, men du trenger ikke nødvendigvis ta inn på spa for å få slik behandling. Spabehandlinger får kan du få i spakjeder også, så det er ikke noe krav at du må ta inn på hotell.

Finn et spa nær deg her: Altomspa.no

image: Regnværsaktiviteter


Klatrevegg
Benytt sjansen til å få deg en skikkelig treningsøkt innendørs i fælværet. Å klatre er morsomt og tungt, og det er en stor utfordring. Tyrilisenteret i Oslo har et stort areal hvor de tilbyr klatring høyt og lavt, og variasjonen er stor i både vanskelighetsgrad og steder du kan klatre. Alt du trenger av klatreutstyr får du leie på stedet.

Finn en innendørs klatrevegg her: Norsk Klatreforbund

image: Regnværsaktiviteter


Prøvekjøre bil
Selv om du ikke umiddelbart planlegger å kjøpe bil er det ingenting som hindrer deg i å prøvekjøre et par stykker. Avtal hos noen forskjellige forhandlere en dag, så kan du bruke dagen til å kjøre rundt i splitter nye og kanskje forholdsvis kule biler. Valget av biler er jo kun opp til deg. Dette kan bli en dag du virkelig ser tilbake på og minnes som en morsom dag hvor du prøvekjørte fire fete biler.

Gokart
Autofile bør virkelig benytte sjansen til å besøke en innendørs gokartbane. Dette er fartsfylt og utrolig moro. Det er ikke noe krav om førerkort, men 15 års aldersgrense er det. Dette er noe som er perfekt for regnværsdager. Et dropin-heat på Harald Huysman karting i Oslo koster 155 kroner.

image: Regnværsaktiviteter


Museumsbesøk
Ok, museum kan ofte være kjedelig. Og skal vi være helt ærlige er det svært mange av museumene ser ut som de er museumsgjenstander selv. Til tross for slitne tepper og glassmontre fra 50-tallet er det viktig at vi fordyper oss i vår egen kultur. Dra på museum for å lære mer om våre gamle kunstnere enten det er malere, musikere eller diktere. Museum kan faktisk være langt mer interessant enn du tror, og selv om du har vært der som ung mens du gikk på skolen skal du ikke se bort i fra at du ser med helt andre øyne nå som du har blitt en del eldre.

Her er en oversikt over mange av museene rundt om i landet: Aktiv i Oslo - museumsguide

Besøk mor og far
Dette er muligheten over alle muligheter. Ingen av vennene dine har den fjerneste interesse av å finne på noe i dette været, og da er mor og far som gull å ha i bakhånd. Kjøp med en blomst til mor og VSOP til far så skal du se at det vanker både middag og god behandling hjemme hos de du alltid kan dra til når været er som mørkest.

image: Regnværsaktiviteter


Jobb deg nedover leselista
Mange har sikkert leselister over bøker de tenker på å lese. Sett deg foran vinduet ditt og ta frem den første boka på listen din og jobb deg nedover listen. Har du enda ikke lest DaVinci-koden og ikke skjønner hva folk snakker om er det virkelig på tide at du oppdaterer deg så du kan henge med på hva alle snakker om.