Regnskogen i et kokosnøtteskall

Kuranda er landsbyen i regnskogen. Tettstedet ligger nær Cairns, men jungellandskapet er spennende fjernt fra korallstrendene. Tekst og bilder: Sindre Storvoll


Den tidligere hippielandsbyen uttrykker fortsatt mye "peace and love". Men den avslappende atmosfæren skyldes kafeene, restaurantene og markedene i gater omgitt av regnskog.

 • Se bildene fra turen
 • Postkort i kenguruskinn

  I Kuranda Heritage Market tilbys alt fra emuolje, krokodillehoder, figurer i pistasjenøtter til postkort laget i kenguruskinn. Og Kuranda Didjeridu School lærer deg å få toner ut av en didjeridu til du blir helt andpusten (som ikke tar så lang tid), selv om du ikke kjøper blåserør-instrumentet. Litt mindre (spektakulært) og litt billigere er Kurunda Original Markets and Shops. Suvenirer, klær, bumeranger og aboriginerkunst ligger til beskuelse og/eller salgs.

  Ekstern lenke:

 • Kuranda Heritage Market
 • Kos med koala

  I Kurunda holder ulike parker med reptiler og andre dyr, sommerfugler og andre fugler og urter og andre planter åpent hele uken. Birdworld (12/5 dollar for voksne/barn) har verdens største samling frittflyvende fugler og den to meter høye australske cassowary. Og i Koalaworld (14/7 dollar for voksne/barn) kan man komme nært innpå det levende kosedyret. Å holde en koala garanteres du i Rainforestation Nature Park som ligger fem minutters kjøring i gratis skyttelbuss fra Kurunda. Parken har i tillegg kenguruer, krokodiller på fem meter, opplæring i bumerangkasting og fyldige innslag aboriginerdans og -kultur.

  Ekstern lenke

 • Rainforestation Nature Park
 • Skrullete suvenir fra Kuranda. Foto: Sindre Storvoll
  Skrullete suvenir fra Kuranda. Foto: Sindre Storvoll Vis mer


  Australsk Amazonas

  For deg som virkelig skal til regnskogs, tilbyr Kuranda Rainforest Tours guidete gåturer og båtturer langs elva i reneste Amazonas-stil. De beste opplevelsene i livet er likevel til stadighet gratis. Jungle Walk er et eksempel på en flere kilometer lang gåløype tvers gjennom jungelen kun et spydkast fra hovedveien. Hovedforskjellen er en komfortabel, asfaltert gang- og sykkelvei.

  Ekstern lenke:

 • Kuranda Rainforest Tours
 • Turen er målet

  Det mest spennende med Kuranda er likevel kanskje hvordan man kommer seg de 25 kilometerne til og fra Cairns. En omvei med bil eller buss er nok billigere. Men før du vurderer den løsningen, bør du lese hvordan taubaneferden med Skyrail, høyt over tretoppene til Kuranda, oppleves. Returen gikk på historiske togskinner mellom lianer og fossefall med den kjente Scenic Railway.

  Kuranda kan fint oppleves på en dag, men blir hektisk hvis man skal ha med seg fullt av attraksjoner attåt. Sengeplasser frembys langs hele prisspekteret.

  Ekstern lenke:

 • Mer om regnskogen
 • Overnattingstips