Regn - statistisk sett

Man skulle kanskje tro at en ferie til et av verdens tørreste strøk skulle sikre mot regn, but NOOOO!

[Ugjyldig objekt (NAV)]

De første dagene av vårt opphold var som bestilte - varme som i en viss forgård. Svetten sprutet, sola stekte og hele byen stinket av godt norsk grillet charter-kjøtt. Men så, på den tredje dagen, ja da kom regnet. Vel, regn og regn. Lokalbefolkningen i Eilat vet egentlig ikke hva det er. Likevel kalte de det som kom for regn. Riktignok kom det noen dråper. I hvert fall nok til at vi ble litt fuktige, men å kalle det regn blir litt merkelig etter vår målestokk. Dråper er dråper og regn er regn. Det vet vi.

På den annen side så hadde kanskje vi i Norge blitt glade dersom regnet hadde uteblitt i over ett år for så å bli velsignet med et par dråper? Eller kanskje ikke?

Ørken - ikke sand men mangel på regn

Faktum er at det skal komme veldig få dråper pr. år før et område skal få status som ørken. I Arava-dalen, rett nord for Eilat og i Negev-ørkenen, regner det bare ti prosent av det som skal til for å leve opp til betegnelsen ørken. Det er lite det, men slikt gir også god statistikk for solsultne nordmenn.

Derfor la vi da også ut på en kameltur i ørkenen. Der hadde det nemlig ikke regnet på 2,5 år. Én dag tidligere og det ville vært en meeget unik, kameltur. For da kom regnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den gode nyheten er at statistisk sett er det lenge, veldig lenge, til neste gang det regner i Eilat og områdene rundt. Akkurat det er definitivt et godt lokkemiddel for soltilbedere fra våre nedbørsrike breddegrader.

Les mer om partybyen Eilat. Sjekk også hvorfor området tiltrekker seg pilegrimer.