Redd reisen med én liten boks

Ingen gode grunner for at denne lille boksen ikke fortjener en fast plass i bagasjen.

Den er med hver gang jeg er på reise, men jeg skal være ærlig å innrømme at jeg aldri har kjøpt den selv. Jeg pleier å "stjele" fra hotellene. Det er bare å beklage, men når de først er åpnet og brukt blir de vel bare kastet likevel. For deg med samvittigheten i behold, er trøsten den at de geniale små boksene ikke koster all verden. Ukens reisedings er de uunnværlige reisesyskrinene.

Full pakke!

Deluxe versjonen...
Deluxe versjonen... Vis mer

Det skjer kjapt og gjerne uventet; En knapp spretter ut av skjorten, finbuksa får en rift, glidelåsen slutter å gli, ryggsekkstroppen ryker. Det er da sysettet kommer til sin rett.

Et godt sysett skal inneholde tråd i ulike farger, ett par synåler, noen ekstra knapper, sikkerhetsnåler og, hvis du er heldig, en saks. Deluxe-versjonene har selvfølgelig alt dette pluss litt til. Reiseeffektsprodusenten Design GO har laget ett på størrelse med et kredittkort. Den lille ”boksen” består av to skumputer som kan kneppes sammen. Alle de ulike små delene har fått hvert sitt tilpassede rom.

De lille syboksene koster fra kr 20 og opp til 72 for deluxe-versjonen. Forskjellen er i all hovedsak at de dyrere har mer tråd, nåler og så videre. Sysettene finner du i de fleste reiseeffektsbutikker, sportsbutikker og selvfølgelig forretninger som fører symaskiner og liknende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer for reisetøyet

Rett fra hotellet...
Rett fra hotellet... Vis mer

Mens vi er inne på smarte dingser som kan hjelpe deg med reisegarderoben, bør du få med deg strykejernet på boks, og våtserviettene for klær.

Din favoritt?

DinSide Reise til å presenterer i denne serien noen av de hjelpemidlene vi synes skal være med i bagasjen. Har du en favoritt som er uunnværlig på reisen? Skriv inn og fortell oss om det på e-post - reiseinfo@dinside.no

Vi har laget en oversikt over samtlige reisedingser som har blitt omtalt i år. Sjekk denne siden og finn årets mest oppfinnsomme julegaver.

Billig reise?

Er du på jakt etter en billig reise i siste liten? Ta en titt på vår kontinuerlig oppdaterte restplassoversikt. Hvis du er i tvil om hvor reisen bør gå, kan du sjekke lesernes egne anbefalinger og reisebrev i Din Reiseguide. Her kan du også selv gi karakterer på reisemål hvor du har vært. Om flyene går som de skal finner du ut i vårt nye verktøy, Fly i rute?.