Redd for kredittkortet

Er det sikkert å tillate forhåndstrekk av kreditt- eller debetkort ved hotellbestilling i utlandet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hallo

Jeg skal reise til Barcelona, og da jeg skulle bestille hotell fikk jeg beskjed om at jeg måtte oppgi kortnummer. Er det vanlig? Er det trygt? Jeg synes det virker lite seriøst å avkreve kortnummer for å forhåndsbestille rom.

Problemfri forhåndstrekk

Det er vanlig at hoteller reserverer eller trekker et beløp fra kreditt- eller bankkort når potensielle gjester forhåndsbestiller værelse. Dette gjør de både for å sikre seg betaling for værelset dersom du ikke dukker opp til rommet du har bestilt, og for å være trygg på at du faktisk har penger å betale med.

- Dette er en vanlig praksis, og VISA Norge har aldri opplevde noen problemer i forhold til dette. Det hotellet gjør at de legger inn en autorisasjon på et beløp. Dette kan du høre når du ringer kontofonen din. Dukker du ikke opp blir du belastet for dette beløpet, sier Majken Heggelund, informasjonssjef i VISA Norge til DinSide Reise.

Det kan imidlertid være lurt å avtale en avbestillingsfrist.

- Be om å få oppgitt en reservasjonskode, eller avtal en frist for når du kan avbestille dersom du likevel ikke vil bruke hotellrommet.

Heller ikke hos MasterCard/Europay Norge har det oppstått problemer i kjølvannet av hotellenes praksis, selv ikke når du bestiller hotellovernatting på Internett.

- Vi har til dags dato aldri opplevd at kunder har blitt svindlet etter trekk ved forhåndsbestilling av hotellovernatting på Internett, sier Europays informasjonssjef , Sigbjørn Larsen. – Men de samme regler gjelder på nett som i den virkelige verden: Styr unna de lugubre sjappene.

  • Bali, Indonesia, Kuala Lumpur eller Singapore - hvor bør vi dra?

  • Tilbake til innledningsartikkelen
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!