Full uoversiktelig fest i Recife!
Full uoversiktelig fest i Recife!Vis mer

Recife, verdens største?

Recife ryktes å ha det karnevalet som trekker flest mennesker i hele verden. Mer enn to millioner mennesker samles årlig for å offisielt innvie karnevalstiden i Brasil.

Recife er hovedstad i staten Pernambuco, og huser godt over en og en halv million innbyggere. Om ikke fullt så kjent blant turistene som Rio de Janeiro og Salvador, kan Recife sannsynligvis med god rett skryte på seg verdens største karneval. Sannsynligvis fordi to millioner frenetisk dansende mennesker vanskelig lar seg telle med nøyaktighet.

Tre ulike karneval, en by?

Karnevalet begrenser seg ikke kun til Recife. Gjester strømmer også til de omkransene byene Olinda og Boa Viagem. I så måte har man her mulighet til å feire tre ulike karneval samtidig med base i Recife.

Karnevalet i Recife er sentrert rundt dans. Har Rio enerett på Samba, så kan den nordlige byen Recife smykke seg med tittelen som Frevoens hjemby. Frevo, som for en uinnvidd kanskje minner mest om en polka, krever god fysikk skal den danses riktig. I tillegg til drakter ventes det at man skal bære en fargerik paraply, som skal brukes i dansen.

Meget populære og svært så imponerende er også dansen til gruppen caboclinhos. Utstyrt med lysende, fargesprakende fjærdrakter, medaljonger og hodepryd, danser de til takten av primitive, spontane instrumenter. Ikke akkurat en dans man føler for å kaste seg inn i, men en absolutt fryd for øyet.

Karnevalet som varer helt til juni…

Har du ikke mulighet til å reise på karneval tidlig i mars, kan du trøste deg med at i Recife feires det helt frem til juni måned. Riktignok er det ikke før 13. juni at festejos juninos, juni festen, virkelig tar av. Men i de følgende 14 dagene har du muligheten til å følge folket i feiringen av årets avling.